RADNIK/RADNICA NA REVITALIZACIJI JAVNIH POVRŠINA

0

Poštovani,

Natječaj za javne radove je objavljen na web stranici :  http://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=93611277

 

 

EDUKATIVNO PREDAVANJE O NAČINU PRUŽANJA JAVNIH USLUGA PRIKUPLJANJA MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA I BIORAZGRADIVOG KOMUNALNOG OTPADA OD 01. SRPNJA

0

Jučer su u Društvenom domu Petrijanec i u Društvenom domu Nova Ves održane edukacije novog načina prikupljanja otpada. Nakon uvodnog govora načelnika Željka Posavca, mještanima se obradio Robert Briški predstavnik Čistoće d.o.o. Prezentacije su bile odlično posjećene te se zahvaljujemo ovom prigodom svim mještanima na suradnji.

Ono što se mijenja, a uvjetovano je novim zakonodavstvom prilagođenom pravilima Europske unije, prije svega je obaveza svakog domaćinstva da sortira otpad. U općini Petrijanec i do sada je postojalo sortiranje, papira, metala, tekstila… a ono što je novo je odvajanje biorazgradivog otpada.

Obaveza svake jedinice lokalne samouprave je da značajno smanji količinu nerazvrstanog otpada koji proizvodi, do 50% do 2021. godine. Poznato je da u nerazvrstanom otpadu najveći maseni udio predstavlja upravo biorazgradivi otpad pa će u idućem periodu upravo na ovu vrstu otpada biti stavljen naglasak. Zbog odvajanja biorazgradivog otpada značajno će se smanjiti količine u crnim kantama s miješanim otpadom, pa će tako od 1. srpnja Čistoća te kante prazniti svaki drugi tjedan a raspored odvoza možete vidjeti ovdje:

raspored odvoza otpada

Poziv na prezentaciju novog načina odvoza otpada u općini i popunjavanje obrasca Čistoće d.o.o.

0

Poštovani mještani,
U srijedu 04.07.2018.g. u 17:00 sati u Društvenom domu u Petrijancu održati će se prezentacija novog načina prikupljanja kućnog otpada i popunjavanje izjave (obrasca) Čistoće d.o.o.
Istoga dana, u srijedu 04.07.2018. u 18:30 sati održati će se prezentacija i u Novoj Vesi u Društvenom domu Nova Ves.
Zbog važnosti teme i popunjavanja izjave iz Općine Petrijanec pozivaju sve da se odazovu edukaciji i ponesu izjavu (obrazac) od Čistoće d.o.o.
Od 01.07.2018. na snagu stupaju nova pravila i nova cijena odvoza otpada a mještani će o svemu biti obaviješteni na spomenutom predavanju.

Čistoća

Natjecanje u lovu ribe na plovak “Sportsko ribolovne udruge Općine Petrijanec”

0

Članovi Sportsko ribolovne udruge Općine Petrijanec, održali su u nedjelju, 01. lipnja natjecanje u lovu ribe na plovak, a najuspješniji ribiči nagrađeni su medaljama. Sudjelovalo 12-tak ekipa, no još je toliko članova i starijih ribiča došlo na mjesto natjecanja, a oni su pomagali u organizaciji natjecanja i navijanju za svoje prijatelje iz društva.

Višesatno natjecanje u lovu ribe na plovak održano je na Ribnjaku na Polanama. Ribolov je bio  vrlo atraktivan. Uz dobro vodstvo udruge sve se privelo kraju te ugodnom domjenaku za sve posjetitelje i natjecatelje.

Predaja osvojenih medalja i zajedničko druženje održano je u prirodi u ribičkoj kučici uz dobru atmosferu. Draženko Jakopović predsjednik sportskog ribolovnog saveza Varaždinske županije također je bio prisutan, baš kao i načelnik Željko Posavec.

Pratite nas na Facebooku

607FanoviLajkaj