Javno vatrogasna vježba VZO Petrijanec

0

Vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Petrijanec 22. lipnja u Novoj Vesi održali su javnu pokaznu vatrogasnu vježbu.  Na vježbi je sudjelovalo trideset sedam članova operativnih postrojbi DVD-a Petrijanec, DVD-a Družbinec, DVD-a Nova Ves, DVD-a Majerje te DVD-a Strmec Podravski.

Vježba, kojom je rukovodio zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan, osmišljena je pod pretpostavkom požara objekta Područne škole Nova Ves do kojeg je došlo zbog kvara na električnim instalacijama i koji se proširio na okolno nisko raslinje. DVD Nova Ves vrši evakuaciju ljudi te brzom navalom ulazi u objekt dok DVD Petrijanec vrši gašenje sa stražnje strane objekta. DVD Družbinec i DVD Majerje relejnom dobavom pune vodom navalno vozilo DVD-a Nova Ves dok se DVD Strmec Podravski priključuje na hidrant i puni vodom vozilo DVD-a Petrijanec. Ostale snage pristupaju gašenju niskog raslinja svim raspoloživim sredstvima (naprtnjače, metlanice).

Vježba se provodila s ciljem provjere ispravnosti opreme te provjere sustava uzbunjivanja i spremnosti vatrogasnih postrojbi. Također ova vježba se održala kao samo jedan od brojnih manifestacija u sklopu „Dana općine Petrijanec“.

Nakon završetka prisutnima se obratila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek, u ime Općine Petrijanec zahvalu vatrogascima na njihovom radu uputio je Roman Strelec a svoj osvrt na vježbu dao je i zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček. Završnu ocjenu podnio je vršitelj dužnosti županijskog vatrogasnog zapovjednika Dejan Ivanušec koji je istaknuo kako su ovakve aktivnosti prijeko potrebne za uvježbavanje operativnih postrojbi ali i prilika da se vide i uklone eventualni taktički i tehnički nedostaci.

23.6.2017.

Nataša Šincek

Pratite nas na Facebooku

454FanoviLajkaj