KUD Petrijanec nastupio u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin

0

Dramska amaterska skupina “Ka Te Briga Mi” iz Petrijanca i Folklorna skupina KUD-a Petrijanec na svojoj je maloj turneji s predstavom “Imaginarija za laku noć” razveselila korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Svojom predstavom do suza su nasmijali korisnike Doma, a za štih zagorskog zavičaja pobrinuli su se folkloraši uz pratnju tamburaša. Dramski amateri na svoj su način prikazali popularne bajke braće Grimm. Kostimografijom, mješavinom književnog jezika i kajkavskog dijalekta, pokretima i ekspresijama lica, izazivali su salve smijeha kod korisnika Doma.

– Na zadovoljstvo korisnika Doma i dramskih amatera ove iznimno simpatične skupine, dogovoren je ponovni susret s uprizorenjem nekih drugih njihovih djela kojims će zasigurno opet ugodno iznenaditi. Nakon mnogo smijeha, članovi Folklorne skupine u pratnji tamburaša izveli su nekoliko zagorskih kola čime su srca korisnika bila u potpunosti ispunjena – istaknula je v.d. ravnateljice doma Vesna Vidović-Oreški.

Spomenimo i to da je Martina Gazdek, mlada profesorica francuskog i latinskog jezika, na Večeri kazališnih amatera, primila Županijsko priznanje za najbolju adaptaciju teksta amaterske dramske družine KUD-a Petrijanec “Imaginarij za laku noć”. Ovom prigodom iskreno čestitamo Martini Gazdek ali i dramskoj skupini KA TE BRIGA MI na još jednoj uspješnoj predstavi.

1.HUMANITARNI TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU „4 na 4“ u Družbincu

0

1.HUMANITARNI TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU „4 na 4“ (miješane ekipe, minimalno 1 osoba suprotnog spola)
Četvrtak (blagdan Tijelova) 31.05.2018. S početkom u 10:00h
Novouređeno odbojkaško igralište „Butina“ u Družbincu (pokraj „NK Mladost“ Družbinec)
Prijave ekipa na broj 095 521 3703(Tomislav) ili osobno 30 min prije turnira
Kotizacija po ekipi 100kn (uključen obrok i piće za 4 igrača + rezervu)

Prva tri mjesta osvajaju nagrade i medalje!

32399164_247232235849532_7123558024714649600_n

Općini Petrijanec 100 tisuća kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za LED rasvjetu

0

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je natječaj u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice iz kojeg je Općini Petrijanec odobreno 100.000,00 kn za projekt ‘‘Energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta na području općine Petrijanec”.

Radi se o investiciji LED rasvjete – gotovo 220 rasvjetnih tijela, nosača te postavljanju istih na D2 dionici (Petrijanec – Majerje), a cijelokupna investicija iznosi 700 tisuća kuna.

– Ugradnjom nove LED tj. zamjenom stare neekonične rasvjete smanjiti ćemo rashode na kontu za javnu rasvjetu a samim time i znatno racionalizirati potrošnju. Za spomenuti je još da je LED rasvjeta krajem godine postavljena u Ulici Butina te dijelomično u ulici A. Starčevića Petrijancu, a u Majerju u ulici Matije Gupca završena je rekonstrukcija i elektrifikacija mreže također sa novom LED rasvjetom – rekao je načelnik Željko Posavec.

Inače, cilj projekta Općine Petrijanec jest podizanje kvalitete i učinkovitosti sustava javne rasvjete kroz uštede u potrošnji električne energije i troškova održavanja, smanjenja emisije CO2 i svijetlosnog onečišćenja, povećanje prosječne osvijetljenosti i usklađenje s normama kao uvjet prometne sigurnosti.

Preostali dio sredstava osigurati će se rebalansom u proračunu, a nakon provedene javne nabave očekuje se da će u kolovozu započeti radovi zamjene nove LED rasvjete.

Pratite nas na Facebooku

607FanoviLajkaj