5. kolo rekreativne malonogometne lige Cestica – Petrijanec

0

U sportskoj dvorani u Petrijancu odigrano je 5. kolo rekreativne malonogometne Klampotic lige. Domaćin kola bila je ekipa Sive Mekle, a na rasporedu su bile zanimljive utakmice koje su mogle dobrano promiješati poredak ekipa na tablici.

Kolo je započelo visokom pobjedom ekipe MNK Vrtovi nad ekipom Komšije. MNK Vrtovi poveli su rezultatom 6-0, da bi do kraja utakmice ekipa Komšija uspjela smanjiti rezultat na konačnih 6-3. Ovom pobjedom ekipa MNK Vrtovi približila se vodećima na tablici i drži korak u borbi za prva mjesta.

Druga utakmica bila je ona između ekipa Yugo 45 i Bistro i Pizzeria Gaj. Ekipa Yugo 45 nekako je već prisvojila običaj da krene vodstvom u utakmicu pa na kraju ispusti bodove. Ovog puta vodili su 2-0 i činilo se vrlo blizu pobjedi. No, pojavio se Miroslav Ribić koji je u potpunosti izmijenio te planove i s tri pogotka preokrenuo rezultat. Tako je Yugo 45 još jednom izgubio nakon što su sjajno krenuli u utakmicu. S druge strane, ekipa Bistro i Pizzeria Gaj se probila do treće pozicije na ljestvici i najavila vrlo zanimljiv nastavak lige.

Treća utakmica na rasporedu bila je između dviju prijateljskih ekipa MNK Lovrečan i MNK Kolarovec. No, utakmica je ovog puta bila sve samo ne prijateljska jer se radilo o dvoboju za vrh ljestvice. Ekipa MNK Kolarovec sjajno je krenula u utakmicu i zaprijetila u nekoliko sjajnih prilika, no dosta su dugo čekali na prvi pogodak. U strijelce se još jednom upisao David Goričan, koji se sada u potpunosti približio Sandiju Martanu na vrhu poretka liste strijelaca. No, MNK Lovrečan je imao drugačije planove pa su u jako kratkom vremenu uspjeli poravnati rezultat, a potom i povesti rezultatom 2-1. Ipak, pogreškom obrane ekipa MNK Kolarovec našla se u sjajnoj prilici i zabila gol za izjednačenje i konačni rezultat 2-2.

Sljedeća na rasporedu je bila utakmica između Sivih Mekli i MNK Jarki. Domaćin je dobro krenuo u utakmicu te poveo s 2-0 golovima Denisa Majcena. No, na drugoj strani je također raspoloženi Zlatko Kutnjak odlučio slijediti napadački učinak protivničkog igrača te ja zabio dva gola. Završni rezultat je tako ostao 2-2, što je ekipi MNK Jarki već treći neriješeni rezultat u ligi.

Posljednja na rasporedu bila je utakmica između dvije sjajne ekipe. Na jednoj strani je bila ekipa Caffe bar 5 koji od samog početka lige drži prvu poziciju, dok je na protivničkoj strani bila ekipa MNK Mlaka koja iz kola u kolo igra sve bolje. Iako se očekivala rezultatski neizvjesna utakmica, na kraju je ekipa Caffe bar 5 rutinski svladala ekipu MNK Mlaka rezultatom 5-1. Ovom pobjedom, ekipa Caffe bar 5 se odvojila na vrhu i sada ima 3 boda prednosti ispred ostalih ekipa na vrhu ljestvice.

Puno neriješenih rezultata u dosadašnjem dijelu natjecanja, doveli su do toga da imamo vrlo zanimljiv poredak na ljestvici u kojem se malo tko ističe. Odmak je definitivno napravila ekipa Caffe bar 5 koja još nema poraz i koja je sada pobjegla tri boda ispred svojih konkurenta. Iza njih je MNK Kolarovec, dok su na bod iza Kolarovca ekipe Bistro Pizzeria Gaj te ekipa MNK Lovrečan. No, i ostatak ljestvice je vrlo neizvjestan i svi su jako blizu jedni drugima. Korak za ostalima su polako počele gubiti ekipe Komšije i Yugo 45, koje se nalaze pri dnu ljestvice.

Postaje sve zanimljivije i na listi strijelaca, gdje iz kola u kolo imamo neka nova lica sa sve većim brojem golova. Budući da ovog tjedna Sandi Martan nije zabijao, nekoliko igrača iskoristilo je to te su mu se približili u broju postignutih golova. Prije svega, treba istaknuti Urbana Goričana koji sada ima samo jedan gol manje, a tu je i trojac Roman Rog, Hrvoje Crnčec i Martin Jambriško koji zaostaju 3 gola. Strijelačka efikasnost i dalje je vrlo dobra i razdioba pozicija na listi strijelaca biti će vrlo zanimljiva u nastavku lige.

Sada slijedi pauza u odvijanju natjecanja sve do 2. mjeseca sljedeće godine. Nastavak natjecanja biti će dogovoren naknadno, a kada će se točno krenuti s nastavkom zimskog dijela lige biti će objavljeno na web stranicama Klampotic lige.

Odigrano je 5. kolo Rekreativne malonogometne lige Općina Cestica i Petrijanec . U sportskoj dvorani Petrijanec odigrano je 5 utakmica kod domaćina ekipe Sive mekle. Postignuto je ukupno 28 pogodaka. To pokazuje da je efikasnost ekipa bila na vrlo visokom nivou i da se gledao jako dobar nogomet.

Listu strijelaca predvodi Sandi Martan (MNK Mlaka) sa 9 postignutih pogodaka, a slijedi ga Urban Goričan(MNK Kolarovec) s 8 pogodaka. Sudac Damir Prepelić  podijelio je samo 3 žuta kartona što pokazuje da je igra bila veoma korektna.

5.       KOLO

DOMAĆIN – SIVE MEKLE

DVORANA PETRIJANEC – nedjelja 17.12.2017. REZULTATI
9:00 KOMŠIJE MNK VRTOVI VRATNO 3 6
9:45 YUGO 45 BISTRO I PIZZERIA GAJ 2 3
10:30 MNK LOVREČAN MNK KOLAROVEC 2 2
11:15 SIVE MEKLE MNK JARKI 2 2
12:00 MNK MLAKA CAFFE BAR 5 1 5

 

Tablica lige (5. kolo)

Po Ekipa P N I G+ G- Bod
1. Cafe bar 5 4 1 0 23 12 13
2. MNK Kolarovec 3 1 1 20 11 10
3. Bistro i Pizzeria Gaj 3 0 2 17 11 9
4. MNK Lovrečan 2 3 0 12 9 9
5. Sive Mekle 2 2 1 15 16 8
6. MNK Vrtovi 2 1 2 18 17 7
7. MNK Mlaka 2 0 3 19 22 6
8. MNK Jarki 1 3 1 7 10 6
9. Yugo 45 0 1 4 11 19 1
10. Komšije 0 0 5 10 25 0

 

Lista strijelaca

Poz. Ime igrača Golovi
1. Sandi Martan 9
2. Urban Goričan 8
3. Roman Rog 6
Martin Jambriško 6
Hrvoje Crnčec 6
4. Sandro Martinčević 5
Filip Pavlic 5
David Goričan 5

 

Božićni koncert

0

KUD Petrijanec i ove godine, kao i niz godina dosad, želi vam čaroliju Božića donijeti na poseban način. Svoju smo božićnu čestitku  ove godine obogatili  te ćete osim u prekrasnim božićnim pjesmama  na tradicionalnom božićnom koncertu mješovitog pjevačkog zbora      (čiji će nastup upotpuniti članovi folklorne sekcije) , tamburaškog orkestra i njihovih gostiju, moći uživati u vjernom prikazu živih jaslica dramske sekcije KUD Petrijanec.

Žive jaslice moći ćete pogledati 23.12. 2017. u 17:00 sati u dvorištu pastoralnog centra u Petrijancu, a odmah nakon toga  u 18:00 sati moći ćete uživati u ovogodišnjem izboru divnih božićnih pjesama na božićnom koncertu u župnoj crkvi svetih Petra i Pavla u Petrijancu.

Dođite i doživite čaroliju Božića zajedno s nama.

KUD Petrijanec

Plakat_Bo

Dramska sekcija KUD-a Petrijanec poziva na prikaz živih jaslica

0

Dramska skupina KUD-a Petrijanec „Ka te briga mi“ pobrinula se da i ove godine upotpuni dolazak malenog Isusa scenskim prikazom živih jaslica.
Prikazom živih jaslica krenuli su protekle godine, a ove su se godine članovi skupine „Ka te briga mi“ potrudili da, osim mještanima općine Petrijanec, upriliče žive jaslice i mještanima diljem Varaždinske županije.
Tako će, osim u općini Petrijanec (23.i 24.12), žive jaslice biti prikazane i u Jalžabetu (15.12.), Novom Marofu (26.12.) , Sračincu (30.12.) i Kozarevcu (6.1.).
Termin za sve scenske prikaze živih jaslica je od 17:00 sati, izuzev scenskog prikaza za Badnjak (24.12.) u Petrijancu.
Tada će prikaz živih jaslica za svoje sumještane članovi skupine upriličiti i prije same polnoćke, u 23:30 sati.
Načelnik općine Petrijanec, Željko Posavec, ovim putem poziva sve mještane Varaždinske županije da izaberu jedan od navedenih termina i posjete najbližu im lokaciju te svojim dolaskom uveličaju prikaz „Živih jaslica“.

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

0

Nakon provedenog natječaja, proteklog su vikenda u prostorijama Društvenog doma u Petrijancu, potpisani ugovori o dodjeli stipendija/novčane naknade nadarenim studentima.

Tako su ovim putem dodijeljene 3 stipendije za studente koji studiraju na području Varaždinske županije, 5 stipendija za studente koji studiraju na području Međimurske županije, a 29 stipendija dodijeljeno je za studente koji studiraju izvan navedenih županija ili u inozemstvu. Ukupno je potpisano 37 ugovora o stipendiranju.

Koliko je visokoškolsko obrazovanje važno, naglasio je i sam načelnik:

„Općina je i ove godine nastavila brinuti o studentima s područja općine, čak štoviše, ove smo godine povećali iznos stipendija kako bismo omogućili što bolje uvjete u nastavku obrazovanja.“

Stipendije za izvrsnost su dobili studenti koji si ispunili minimum zahtjeva/kriterija, neovisno o materijalnom statusu studenta, a načelnik Posavec ujedno je i pozvao sve studente da ulažu u svoje obrazovanje, budu uporni i proaktivni, te im istovremeno ostavio „otvorena vrata“ za svaku buduću suradnju u pogledu prijedloga, kritika ili projekta kojim će ih općina Petrijanec nastojati podržati u nastavku školovanja.

Stipendije će biti isplaćene za cijelu akademsku godinu, dakle od listopada akademske godine 2017/2018 zaključno sa 15. srpnjem 2018.

 

Pratite nas na Facebooku

563FanoviLajkaj