Natječaj 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava LAG-a

0

Poštovani,

Obavještavamo Vas da je LAG Sjeverozapad raspisao dana 21. ožujka 2018. godine 1. LAG Natječaj iz LRS LAG-a Sjeverozapad za TO 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Natječaj sa svom popratnom dokumentacijom objavljen je na mrežnim stranicama LAG-a Sjeverozapad ( poveznica: http://www.lagsz.hr/mjera-6-3-potpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava/ ).

NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava od dana 21.03.2018.

6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, koji je sukladan TO 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020. Prihvatljivi prijavitelji su OPG-i s područja LAG obuhvata, a to su općine: Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica te gradovi: Ivanec, Lepoglava i Varaždin.

Rok za podnošenje prijave projekata je od 05.04.2018. do 07.05.2018. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 2.568.594,00 HRK, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 €, odnosno 111.678,00 HRK.

Sve ostale potrebne informacije o obrascima, uvjetima i načinu prijave mogu se pronaći u nastavku ove objave.

Pitanja s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj moguće je poslati od dana objave natječaja do dana početka podnošenja prijava projekata isključivo putem e-pošte adresu: pitanja@lagsz.hr.

S ciljem jednakog tretmana, odabrani LAG ne može davati prethodno mišljenje vezano uz prihvatljivost nositelja projekta, projekta ili određenih aktivnosti.

Potencijalni nositelji projekta mogu kontinuirano postavljati pitanja. Postavljeno pitanje treba sadržavati potpis te biti jasno postavljeno. Odgovori će se objaviti na mrežnoj stranici www.lagsz.hr najkasnije 10 dana prije kraja roka za prijavu projekata.

Natječajna dokumentacija:

LAG_natječaj_TO_6.3.1._LRS-LAG_SZ

Obrazac-A.-Prijavni-obrazac_LAG_SZ

Obrazac-B.-Poslovni-plan-opisni-dio_LAG_SZ

Obrazac-B.-Poslovni-plan-tablični-dio_LAG_SZ

Obrazac-C.-Izjava-o-veličini_LAG_SZ

Prilog-II.-Popis-proizvoda-LAG_SZ

Prilog-III.-Vodič-za-korisnike-o-definiciji-malih-i-srednjih-poduzeća_LAG_SZ

Prilog-I-Natječajna-dokumentacija_LAG_SZ

10. ŽUPANIJSKA SMOTRA KAZALIŠTNIH AMATERA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

0

U subotu 24.03.2018. s početkom u 16:00 sati, pozivamo Vas u Društveni dom u Strmec Podravski, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije u sustavu Hrvatskog sabora kulture i Općina Petrijanec organiziraju 10. ŽUPANIJSKU SMOTRU KAZALIŠTNIH AMATERA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

plakatsmotra2018-page-001

 

9. kolo rekreativne malonogometne lige Petrijanec – Cestica

0

Ove subote održano je posljednje, 9. kolo, prvog dijela Klampotic lige. Domaćin je bila ekipa Bistro Pizzeria Gaj, a satnica je bila malo produžena s obzirom na to da su se odigrale i dvije zaostale tekme iz prošlog kola. Kolo je bilo vrlo zanimljivo i donijelo je nekoliko zanimljivih rezultata, ali i promiješalo malo ljestvicu lige.

Prva na rasporedu bila je zaostala utakmica 8. kola između ekipa Yugo 45 i MNK Mlaka. Yugo 45 vrlo je kvalitetno krenuo u utakmicu te su uspjeli povesti rezultatom 2-0. No, nakon toga zahuktala se igra i s druge strane pa je ekipa MNK Mlaka do kraja utakmice uspjela izjednačiti na 2-2.

Nakon toga uslijedila je utakmica između domaćina Bistro Pizzeria Gaj i prvoplasirane ekipa Caffe bar 5. Prvoplasirana ekipa pokazala je ponovo svoju kvalitetu i uspjeli su izvući pobjedu od 4-1.

Prva utakmica novog devetog kola bila je između ekipa MNK Vrtovi i MNK Kolarovec. Očekivala se vrlo zanimljiva utakmica s obzirom na kvalitetu jedne i druge ekipe. Na kraju su se takve prognoze pokazale i istinitima, jer smo vidjeli sjajnu utakmicu punu zanimljivih događaja. Iako je Kolarovec poveo, Vrtovi su vrlo brzo u potpunosti uspjeli preokrenuti rezultat te su poveli 3-1. No, nakon toga budi se Kolarovec i “organizira” veliki pritisak na protivničku ekipu. To je uredilo plodom jer su zabili za 3-2. Nakon toga došlo je do nekih nesrazmjerica i isključenja, da bi u posljednjim trenucima utakmice izjednačujući gol za Kolarovec uspio zabiti njihov golman. Tako je na kraju svaka ekipa pobrala po jedan bod.

Nakon sjajne utakmice, uslijedio je još jedan zanimljiv derbi. Susrele su se momčadi MNK Malke i MNK Lovrečana. Lovrečan je vrlo brzo poveo i to autogolom MNK Mlake. Nakon toga utakmica su u potpunosti okreće na stranu Mlake koja s četiri pogotka dolazi u vodstvo 4-1. Uslijedila je igra ekipe MNK Lovrečan bez golmana, ali unatoč mnogobrojnim pokušajima i udarcima na gol dečki iz Lovrečana nisu uspjeli sustići prednost. Završilo je 5-3 u korist MNK Mlake. Ovo je bio prvi poraz u prvenstvu za ekipu MNK Lovrečan.

Sive Mekle su relativno lagano riješile zadatak zvan Bistro Pizzeria Gaj. Kvalitetnom igrom igrači Sivih Mekli uspjeli su pobjeći na rezultat 6-1, nakon čega su domaćini tek uspjeli postignuti dva gola te tako smanjiti rezultat na 6-3.

Vrlo efikasna bila je ekipa Yugo 45 koja je u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva dobila ekipu Komšija. Ekipa Komšija za sada uvjerljivo drži posljednju poziciju, i do sada nisu upisali bodove. S druge strane, ekipa Yugo je pokazala u nekoliko navrata vrlo kvalitetnu igru, ali su izostali kvalitetni rezultati. Ipak, u ovom kolu uspjeli su ekipi Komšija utrpati čak 7 komada, čime je finalni rezultat bio 7-0.

Posljednja na rasporedu bila je utakmica između prvo plasiranog Caffe bar 5 i MNK Jarki. Iako su se pojavili u nešto oskudnijem izdanju (nedostajalo je dosta igrača) MNK Jarki pružili su sjajnu partiju i umalo iznenadili Caffe bar 5. Utakmica je na kraju ipak završila u korist lidera prvenstva, a finalni rezultat bio je 3-2.

Ovim novim pobjedama ekipa Caffe bar 5 ‘zacementirala’ je prvu poziciju na ljestvici. S obzirom na neriješen rezultat MNK Kolarovca i poraz ekipe MNK Lovrečan, Caffe bar 5 sada bježi već 8 bodova svojem prvom pratitelju. Na ljestvici strijelaca veliku je prednost osigurao Sandi Martan, koji je novim pogotcima još dodatno pobjegao prvom pratitelju Urbanu Goričanu, koji se ovog puta nije upisao u strijelce.

Sada slijedi kratka pauza, a nakon toga započinje drugi dio prvenstva koji bi se trebao igrati i na vanjskim terenima klubova.

Ovom prigodom čestitamo ekipi “Caffe bar 5” iz Petrijanca na osvojenom 1. mjestu u prvom dijelu prvenstva rekreativne lige.

Tablica lige (9. kolo)

Po Ekipa P N I G+ G- Bod
1. Cafe bar 5 8 1 0 40 16 25
2. MNK Kolarovec 5 2 2 35 18 17
3. MNK Lovrečan 4 4 1 26 17 16
5. MNK Mlaka 5 1 3 36 32 16
4. MNK Vrtovi 4 2 3 36 25 14
6. Sive Mekle 4 2 3 29 33 14
7. Bistro i Pizzeria Gaj 3 0 6 24 31 9
8. MNK Jarki 2 3 4 19 30 9
9. Yugo 45 1 3 5 25 29 6
10. Komšije 0 0 9 13 52 0

 

Lista strijelaca

Poz. Ime igrača Golovi
1. Sandi Martan 18
2. Urban Goričan 11
3. Roman Rog 10
4. Aleksandar Ivančov 9
Mario Vočanec 9
Dario Šincek 9

 

Pratite nas na Facebooku

601FanoviLajkaj