Odaberite
POTPISAN UGOVOR U VRIJEDNOSTI 210.000,00 EURA ZA “SPORTSKI CENTAR MAJERJE”

Temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini, odabrana su 84 projekta koje će u 2024. godini sufinancirati Ministarstvo turizma i sporta.

Jedan od njih je i onaj Općine Petrijanec “Obnova, održavanje, rekonstrukcija postojeće sportske građevine i opremanje sportskom opremom i sportskim rekvizitima “Sportski centar Majerje” za kojeg je u srijedu, 24. travnja 2024. godine, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec potpisao ugovor u vrijednosti od 210.000,00 eura.

“Cilj ovim projektom je postići maksimalno moguću iskoristivost prostora s obzirom da je oblik parcele zahtjevan i ograničavajući, a sve u svrhu kako bi igralište imalo što veći izbor načina korištenja za aktivnosti na otvorenom te popratnih sadržaja. Također, namjera nam je ostvariti dobro osmišljeni prostor koji će postati mjesto okupljanja, sporta i druženja lokalnih građana i djece. Planiramo Nogometni centar Orač – Nova Ves u potpunosti preseliti u svoje prostorije tako da će kategorije U-9, U-11 igrati i trenirati na novoizgrađenom terenu s umjetnom travom dok će U-13, U-15 i U-18 igrati na postojećem terenu koji su nekad koristili nogometaši NK Majerja. Na taj način revitalizirati ćemo prostor, obnoviti i staviti u funkciju postojeće sportske objekte NK Majerja i vjerujem privući brojnu djecu da su uključe u sportske aktivnosti i treniranje što nam je i primarni cilj. Veseli me da naš nogometni centar funkcionira na našem području sa velikim brojem djece i volontera koji se uključuju u aktivnosti. Biti će to prvi izgrađeni nogometni centar za mlađe kategorije na sjeveru Hrvatske. Ulaganje u mlade, znanje i obrazovanje najbolja je investicija i od tog pravila ne odstupamo!”- rekao je načelnik Željko Posavec

POSTOJEĆE STANJE

Prostor unutar planiranog obuhvata je trenutačno površina sportsko rekreacijske namjene – nogometni teren i zgrada javne namjene – svlačionice koje će se realizacijom projekta prenamijeniti u građevinu sportske namjene. Važno je napomenuti da će postojeće nogometno igralište ostati koristiti se a na području bivše šudrane napraviti će se novi sportski centar.

PLANIRANO STANJE – KONCEPT

Obuhvat intervencije je prema svojim karakteristikama načelno podijeljen na 6 zahvata:

  • izgradnju i opremanje atletske staze
  • izgradnju i opremanje pomoćnog nogometnog igrališta
  • izgradnju i opremanje streetworkout-a
  • izgradnju i opremanje košarkaškog igrališta 3×3
  • izgradnju i opremanje odbojkaškog igrališta na pijesku
  • obnovu, rekonstrukciju i opremanje postojeće zgrade javne namjene te prenamjena iste u građevinu sportske namjene – 3 svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorom

Koncepcijsko rješenje projektiranog područja sadržava jedno pomoćno nogometno igralište, jednu polovicu košarkaškog igrališta, atletsku stazu, streetworkout, jedno odbojkaško igralište na pijesku te obnovu i opremanje postojeće zgrade javne namjene i prenamjene iste u u građevinu sportske namjene – 3 svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorom.

Spomenimo da su svega četiri jedinice lokalne samouprave s područja Varaždinske županije odobreno sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta a Općini Petrijanec odobren je najveći iznos sufinanciranja.

 

Skip to content