Odaberite
U ZELENDVORU ODRŽANA AKCIJA ČIŠĆENJA ŠUME

Povodom dana planeta Zemlje, Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Varaždin, Općina Petrijanec i komunalna tvrtka Priroda d.o.o. i učenici te zaposlenici OŠ Petrijanec zajedničkim su snagama organizirali čišćenje šume u Zelendvoru koja je pod ingerencijom Hrvatskih šuma, dok je kontejnere za smeće osigurala varaždinska Čistoća.

U akciju se uključila i OŠ Petrijanec, učenici sedmog i osmog razreda i zaposlenici škole koji su također doprinijeli čišćenju šuma, a isto tako uključila se Općina Petrijanec sa svojim zaposlenicima. Prije svega želimo potaknuti, ove mlade ljude, učenike da razvrstavaju otpad, da ne stavljaju otpad u šume i na puteve te da prije svega imamo jednu kulturu odlaganja otpada kakva priliči Općini Petrijanec i s obzirom na sve dostupno u Općini Petrijanec”, rekao je načelnik Željko Posavec i dodao kako je mještanima općine dostupno mobilno reciklažno dvorište za problematičan otpad, kao i kontejner za glomazni otpad koji se nalazi u dvorištu Općine te ostalo.

Bez obzira na to i dalje ima neodgovornih pojedinaca.

“Otpada nažalost ima po šumama, neodgovorni građani ga bacaju iz auta, dovoze, ima ga po rukavcima, grabama i jarcima. U dugogodišnjoj suradnji s lokalnom samoupravom krećemo u takve akcije čišćenja šuma od otpada. Ove godine smo na području općine Petrijanec, u dogovoru s načelnikom, školom i Hrvatskim šumarskim društvom krenuli smo na ovo područje” rekao je Davor Topolnjak predsjednik Hrvatskog šumarskog društva ogranka Varaždin i dodao kako nakon ovakvih akcija imaju akcije sadnje s lokalnim samoupravama.

Općina Petrijanec svake godine provodi i Zelenu čistku u koju se uključuje preko 100 mještana, a već je planirana nova akcija u kojoj će se čistiti po svim naseljima u općini.

 

Skip to content