Odaberite
Jubilarna 300. izvedba “Skupštine” Kerekesh teatra povodom Dana žena u Općini Petrijanec

U sklopu 15. tjedna smijeha Kerekesh teatra u nedjelju, 10. ožujka 2024. u Društvenom domu Petrijanec održana je jubilarna 300. izvedba predstave “Skupština”. Bila je to prilika za povratak Kerekeša na istu lokaciju gdje je snimljen i film Marginalci.

Kajkavska satirična komedija smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu.

Predstava je bila poklon mnogobrojnoj petrijačekoj publici u povodu Međunarodnog dana žena, a organizirana je u sklopu jubilarnog 15. Tjedna smijeha zahvaljujući višegodišnjoj dobroj i uspješnoj suradnji Općine Petrijanec i Kerekesh Teatra, koji je načelniku Željku Posavcu uručio Zahvalnicu za 15. godina suradnje i partnerstva u realizaciji najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Općina Petrijanec u zadnjih nekoliko godina surađuje s varaždinskim Kerekesh teatrom a vrhunac je bila humanitarna predstava u sklopu manifestacije “Petrijanečka jesenska večer”.

Zahvaljujemo se Kerekešima na smijehu jer ne zaboravite smijeh je lijek!

 

Skip to content