Odaberite
Gospodarstvenici u poljoprivredi – predavanje, četvrtak, 28. prosinac 2023. u 10 sati

28. prosinca 2023. godine s početkom u 10 sati u Restoranu Zelendvor održati će se predavanje za poljoprivrednike pod nazivom ” Gospodarstvenici u poljoprivredi” sufinancirano od strane Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo je PRIRODI d.o.o. odobrilo sredstva putem Javnog poziva za (su)financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu na koji je društvo apliciralo svoj projektni prijedlog.

Na predavanju će izlagati:

1.Vladimir Miloš – Raznolikost aktivnosti na poljoprivrednom gospodarstvu – PRIVATNI SAVJETNIK U POLJOPRIVREDI

Privatni savjetnik u poljoprivredi s bogatim međunarodnim iskustvom predstavlja mogućnosti i prilike koje mogu koristiti svi gospodarstvenici u poljoprivredi te educira gospodarstvenike o pravilnom radu i poslovanju sukladno zakonskim obvezama. Kroz svoja predavanja predstavlja prilike financiranja gospodarskih subjekata koji posluju u području poljoprivrednih djelatnosti te ostalim mogućnostima koje im pružaju fondovi Europske unije i bespovratna sredstva koja mogu ostvariti apliciranjem na javne pozive i
natječaje. Također, educira gospodarstvenike o obvezama koje moraju ispuniti temeljem zakonskih i ostalih propisa. Gospodarstvenicima pruža podršku u razvoju poslovanja te ih savjetuje u području uspostavljanja dodatnih djelatnosti na gospodarstvima. Obzirom na bogato iskustvo, gospodarstvenicima donosi primjere dobrih praksi iz raznih sektora.

2. Zoran Svetec – Gospodarenje otpadom na području općine Petrijanec – ČISTOĆA d.o.o.

ČISTOĆA društvo s ograničenom odgovornošću, društvo je za gospodarenje otpadom, čistoću, proizvodnju i usluge osnovano 2013. godine. Od te je godine preuzelo brigu o gospodarenju otpadom u petnaestak općina i gradova na području Varaždinske županije u kojima zbrinjava i sortira sve vrste otpada te vrši razne edukacije za građane o pravilnom razvrstavanju i održivom gospodarenju otpadom. Osim samog gospodarenja otpadom, društvo se bavi i upravljanjem grobljima te njihovim uređenjem, kao i raznim drugim djelatnostima. O načinima pravilnog gospodarenja otpadom, njegovom pravilnom zbrinjavanju te mogućnostima ponovne uporabe i recikliranja, od iznimne je važnosti educirati gospodarstvenike koji se bave bilo kojom vrstom poljoprivrednih djelatnosti. Pošto se u poljoprivrednoj proizvodnji i uslugama koje se odnose na neku vrstu poljoprivrednih djelatnosti, javljaju razne vrste specifičnog otpada, važno je gospodarstvenicima približiti
tematiku i educirati ih te im olakšati poslovanje kroz uslugu zbrinjavanja otpada koji se javlja na njihovim gospodarstvima.

3. Željko Huten – Hortikultura i održavanje površina, primjer gospodarenja grobljima – Obrt ARKA

Obrt Arka posluje već dugi niz godina te se bavi raznolikim spektrom djelatnosti. Pretežito se bavi cvjećarstvom i pogrebnim uslugama. Uzgoj cvijeća te izrada aranžmana zahtjevan je posao koji uvelike ovisi o promjenama na tržištu pošto krajnji proizvod ne predstavlja osnovnu potrebu kupaca te je prodaja uvelike ovisna o kupovnoj moći svakog pojedinca. Pogrebne su usluge s druge strane u znatno manjoj mjeri osjetljive na promjene koje se događaju na tržištu. Obrt Arka uspješno se snalazi na tržištu već dugi niz godina te svojim personaliziranim pristupom svakom klijentu osigurava stabilnost i pozitivno poslovanje. Praćenjem novih trendova i tehnologija te korištenjem bespovratnih sredstava, obrt Arka ima osiguranu stabilnost. Osim toga, ima i značajan udio na tržištu u svojoj djelatnosti na području na kojem djeluje što daje garanciju i za daljnje pozitivno poslovanje.

4. Željko Posavec – Poslovanje gospodarstvenika u poljoprivredi u današnjim uvjetima tržišta – PRIRODA d.o.o.

PRIRODA društvo s ograničenom odgovornošću za komunalne djelatnosti, poljoprivrednu proizvodnju, trgovinu i usluge osnovano je 2016. godine od strane Općine Petrijanec. Priroda d.o.o. brine o komunalnim potrebama cijelog područja općine Petrijanec te vrši i ostale usluge sukladno svojim djelatnostima. Tvrtka se između ostalog bavi i poljoprivrednom djelatnošću uređenja površina, hortikulturnog uređenja i sličnim vrstama usluga. Odgovorna je i za upravljanje groblja na području općine Petrijanec te tu također obavlja sve poslove vezane uz uređenje površina. Priroda d.o.o. kao gospodarski subjekt koji također posluje u području poljoprivrednih djelatnosti uvidjelo je nužnost zajedničkog djelovanja sličnih gospodarskih subjekata. Osobito u području razmjene znanja te iskustava kao i primjera dobrih praksi koji će takvim gospodarskim subjektima omogućiti stabilnost i pozitivno poslovanje na današnjem tržištu koje je sklono svakodnevnim promjenama i utjecajima raznih događanja na svjetskoj razini.

5. PANEL RASPRAVA

Skup se održava u cilju poticanja informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća o poljoprivredi, u domeni domaćih proizvoda, zaštiti zdravlja biljaka i životinja, povezivanja proizvođača i unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje te povećanje konkurentnosti i održivosti samih proizvoda, proizvođača i gospodarstvenika.

 

 

 

Skip to content