Odaberite
DODATNIH 20.000,00 EUR-a IZ MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU SUFINANCIRANJA ZA OBNOVU STARE ŠKOLE – FAZA II

Pred kraj godine stižu lijepe vijesti iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u vidu dodatnih sufinanciranja projekata.  Kako nam je godina počela uspješno tako će i završiti.

Radovi FAZE 2 obnove „Stare škole“ nepokretnog kulturnog dobra u samom centru Petrijanca nastavljaju se prema mogućoj dinamici a isto tako dobra je vijest da je ovo već četvrti projekt odobren za sufinanciranje ove velike investicije.

Faza 2 obnove ove zgrade zapravo obuhvaća građevinsko – obrtničke radove na uklanjanju stepenica i izgradnji novih stepenica sa drvenim gazištima i rukohvatom koje vode do drugog kata ove zgrade. Radovi u ovoj fazi također se sastoje od izvedbe hidroizolacije zgrade i termoizolacije sa parnom branom tavanskog poda. Nadalje radovi obuhvaćaju i izolaciju spuštenog stropa prizemlja zgrade gipskartonskim radovima i naravno izolacijom te izradu poda na prvom katu po principu tzv. seljačkog poda (drvena konstrukcija). Nadalje, radovi se sastoje i od radova na elektroinstalacijama, konkretno instalaciju komunikacije zgrade, vatrodojave i gromobranske zaštite. Video nadzor je sastavni dio ovog dijela troškovnika. U strojarskom dijelu ugrađuje se instalacija grijanja i hlađenja.

Zgrada stare škole nalazi se u centru mjesta Petrijanec, te je upisana u Registar kulturnih dobara RH pod reg. brojem Z-1941, kao zaštićeno kulturno dobro.

Tako je uz prvotnih 30.000,00 EUR-a, Ministarstvo financiralo projekt “Stara škola” FAZA 2 sa dodatnih 20.000,00 EUR-a, što je dodatno olakšalo i pridonijelo što skorijem završetku radova na kulturnom dobru.

– “Ova investicija od strane Ministarstva regionalnog razvoja uveliko je olakšala proces obnove kulturnog dobra “Stara škola”. Cijeli proces se nalazi u završnoj fazi obnove, a zahtjevnost i kompleksnost same obnove i revitalizacije zgrade od nemjerljivog je značaja za našu općinu. Samo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ove su nam godine odobrili sufinanciranje od 105.000,00 EUR-a što je uvelike olakšalo ovu obnovu. Odobrena sredstva došla su baš u ovo predblagdansko vrijeme i čime završavamo godinu na vrhunski način.” – rekao je načelnik Posavec

 

 

Skip to content