Odaberite
Poljoprivreda i tradicija danas i sutra predavanje za poljoprivrednike 21.prosinca 2023.g. od 10:00 sati

21.prosinca 2023. godine s početkom u 10:00 sati u Restoranu Zelendvor održati će se predavanje za poljoprivrednike tzv. “Poljoprivredni skup” pod nazivom “Poljoprivreda i tradicije – danas i sutra” sufinanciran Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo je Općini Petrijanec odobrilo sredstva putem Javnog poziva za (su)financiranje organizacije skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2023. godinu na koji je općina Petrijanec aplicira svoj projektni prijedlog.

Skup se održava u cilju poticanja informiranja, promocije, razmjene znanja, inovacija i dostignuća o poljoprivredi, u domeni domaćih proizvoda, zaštiti zdravlja biljaka i životinja, povezivanja proizvođača i unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje i prodaje te povećanje konkurentnosti i održivosti samih proizvoda i proizvođača.

 

Na predavanju će izlagati:

1. Bernarda (Nada) Pintarić – tradicija općine Petrijanec
Gospođa Nada predstaviti vrijednu baštinu i tradiciju općine Petrijanec koja je usko vezana uz poljoprivrednu proizvodnju, a odnosi se na proizvodnju takozvanih cekera i izradu hajdine zlijevke, težačkog specijaliteta ovog kraja. Općina Petrijanec ima i raznih drugih tradicijskih proizvoda koje se nastoji očuvati od zaborava u ovim modernim vremenima kada se rijetko koje gospodarstvo bavi proizvodnjom i uzgojem tradicionalnih poljoprivrednih kultura.

2. Agrodata d.o.o.
AGRODATA d.o.o. je tvrtka specijalizirana je za pružanje laboratorijskih usluga za poljoprivredne proizvođače.
AGRODATA d.o.o., osnovana je 2021. godine, specijalizirana je za laboratorijske usluge analize tla, vode, vina i mošta, pružajući vitalne informacije za uspješno planiranje agrotehničkih mjera, pomažući proizvođačima u ostvarivanju optimalnih prinosa i kvalitete proizvoda, uz minimalno ulaganje i maksimalnu efikasnost.
Laboratorijske analize pomažu u ostvarivanju visokih prinosa i kvalitete uz očuvanje okoliša.
Osim standardnih analiza, AGRODATA ima ugovorenu suradnju s drugim laboratorijima za specijalizirane potrebe poput analize biljnog materijala, gnojovke, vode za navodnjavanje, itd…
Prema riječima Petera Druckera: “Ako ne možeš izmjeriti, ne možeš poboljšati”.
AGRODATA može izmjeriti, a zajedno možemo poboljšati!
Više informacija na www.agrodata.hr

3. Uljara Agroprom Patrčević
“Agroprom-Patrčević” osnovan je 1996.godine za sušenje koštica, a 2002.godine izvršena je doregistracija Uljare “Agroprom-Patrčević” za uslugu proizvodnje sirovih ulja i masti-ulja
od koštica bundeve te prodaju bučinog ulja.
U Republici Hrvatskoj prvi su certificirali preradu i prodaju Djevičanskog bučinog ulja (100% čisto bučino ulje) s kojim su postigli najbolje rezultate na izložbama Bučinih ulja čak i izvan Hrvatskih granica.
Kvalitetu usluge i naših proizvoda jamčimo svojim stručnim osobljem s bogatim znanjem i višegodišnjim iskustvom na području uzgoja bundeve i prerade bundevskih koštica u bučino ulje.

4. Fanon d.o.o. – Miljenka Križanjak – jedan od vodećih proizvođača hrane za životinje, obiteljska je tvrtka u 100% hrvatskom vlasništvu. Tvrtka je osnovana zbog uviđanja potrebe tržišta za hranom za životinje, ali i zbog želje za uvođenjem novih koncepata na farme koji su nastali kao plod osluškivanja i rada na farmama. Zapošljava 150 ljudi te posluje na području cijele Hrvatske, ali i izvoznim tržištima. Marljivošću kao i konstantnim ulaganjem u znanje tvrtka je pronašla tržišnu nišu kraj konkurentskih proizvođača s dugogodišnjim tradicijama iza sebe. To je iziskivalo individualan pristup prema kupcu, maksimalno iskorištavanje vlastitih resursa, brige o stadu, razvijanju ratarstva i sl. Razvijanje R&D sektora te suradnja s vodećim europskim sveučilištima i laboratorijima
potvrdila je da je smjer tvrtke proaktivan kao i inovativan. Kako bi dala garanciju na kvalitetu, implementirala je najzahtjevnije i najcjenjenije sustave kvalitete u Europi (QS, GMP+, VLOG, Pastus+, KAT, A-Futter, FSSC 22000, ISCC s bazom ISO i HACCP). Trenutno kao jedini GMO free proizvođač i sustavi kvalitete doprinijeli su izvozu te uz vanjske partnere i suradnike stvorili respektabilnu stručnu mrežu nutricionista. Glavna tržišta, uz Hrvatsku (gdje prevladava standardna stočna hrana), su inovativni proizvodi za europsko tržište od Latvije do Grčke, te neke prekooceanske isporuke koje je tvrtka ostvarila prvi put u 2022.godini.

5. OPG Antun Cvetko – sirevi
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Antun Cvetko aktivno se bavi tradicijskom poljoprivrednom proizvodnjom još od 2006. godine. Obitelj Cvetko na svome gospodarstvu uzgaja krave čije se mlijeko u najvećoj mjeri koristi za proizvodnju domaćih sireva. Svi se sirevi na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu izrađuju na tradicionalan način i po tradicionalnoj recepturi naslijeđenoj od baka i djedova u obitelji.
U asortimanu proizvoda na OPG-u Cvetko mogu se pronaći domaće sir i vrhnje te razne vrste kuhanih polutvrdih sireva i sličnih proizvoda. Obitelj tako proizvodi na široko poznatu autohtonu vrstu sira – prgice. Zatim, razne vrste kuhanih polutvrdih sireva koji se mogu pronaći u varijanti sa chili paprikom, s vlascem, s bučinim sjemenkama, slani i dimljeni. Svi su njihovi sirevi ručno izrađeni od domaćeg mlijeka s njihovog gospodarstva.

 

Skip to content