Odaberite
HGSS Stanica Varaždin obilježila 70 godina gorskog spašavanja

 Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) Stanica Varaždin obilježila je  u Županijskoj palači 70. godina gorskog spašavanja u Varaždinu, a svečanosti su uz nazočili i varaždinski župan Anđelko Stričak, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj te gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Županije.

HGSS Stanica Varaždin osnovana je 1953. godine, svega tri godine nakon što je osnovana Gorska služba spašavanja u Hrvatskoj, a već 1954. godine imali su zabilježene prve službene akcije.

S njime se složio i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. – Imamo planine Ivanščicu, Kalnik, Ravnu goru, Čevo, imamo prekrasne rijeke Bednju, Dravu,  Plitvicu. Ljudi vole uživati u prirodi, većina ih se ponaša odgovorno, ali čak i onima koji se odgovorno ponašaju zna se dogoditi nezgoda. Sretni smo što imamo Hrvatsku gorsku službu spašavanja u Varaždinu, da imamo njihovu stanicu i da u takvim slučajevima oni mogu reagirati – rekao je gradonačelnik Bosilj.

 

 

Skip to content