Odaberite
OPĆINA PETRIJANEC UČENICIMA KUPUJE BILJEŽNICE, KAJDANKE I PISANKE TE LIKOVNE MAPE I GEOMETRIJSKI PRIBOR

U općini Petrijanec ove će godine prvog dana nastave u školskoj godini 2023./2024. učenike osnovne škole na stolu dočekati nove bilježnice, kajdanke i pisanke, likovne mape, geometrijski pribor (dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar) olovke i gumice za sve učenike naše škole.

Rezultat je to Odluke općinskog načelnika Željka Posavca i mjere koju je uveo još 2017.e godine. Kupnjom školskih bilježnica i školskog pribora želimo olakšati izdatke roditeljima za narednu školsku godinu.

Tako će nove bilježnice, osim učenika Osnovne škole u Petrijancu, dočekati i učenike Područnih škola Nova Ves i Strmec Podravski.

Za ovu će inicijativu iz općinskog proračuna općine Petrijanec biti izdvojen kompletan iznos.

Preuzimanje dužnosti načelnika 2017.-e godine, jedna od prvih Odluka koju sam donio kao načelnik bila je kupnja bilježnica za sve učenike Osnovne škole Petrijanec i PŠ Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka, drago mi je da smo sa tom praksom nastavili već šestu godinu zaredom. Uveli smo i stipendije za učenike srednje škole, a nastavili smo sa stipendijama i za studente, te ćemo i ove godine stipendirati i poticati i učenike za izvrsne rezultate kao i studente. Ove godine osim ovih mjera za Osnovnu školu oslobodili smo roditelje plaćanja vrtića za dva mjeseca uspješnom prijavom projekta na Središnji državni ured za demografiju i mlade. Vjerujemo da kroz brojna infrastrukturna ulaganja koja su realizirana i ona koja su trenutno u tijeku, ovakvim mjerama za naše mlade obitelji potičemo i motiviramo druge mlade obitelji na osamostaljenje, dolazak i ostanak u našem kraju –  rekao je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec 

Ovo je još jedna pozitivna mjera kojom će Općina olakšati žiteljima školovanje svoje djece. Na jesen se kreće ponovno sa produženim boravkom čije održavanje financira Općina Petrijanec sa više od 600.000,00 kn 82.800,00 eura koji se u Osnovnoj školi Petrijanec održava također od 2017-e godine.

Program produženog boravka omogućuje učenicima redovitost u pisanju domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje nastavnog gradiva prema nastavnom planu i programu za pojedini mjesec, te zadovoljavanje osobnih interesa i razvijanje vještina kroz individualni i grupni rad, a provodi se u toku nastavnog dana u trajanju od 11:30 do 16:30. sati. Rad u produženom boravku mnogo je drugačiji od klasične nastave; u njemu se povezuju rad, igra i učenje s ciljem stvaranja pozitivnog radnog ozračja u kojem će dijete učiti kako biti samostalno, stvarati pozitivnu sliku o sebi kroz otkrivanje različitih izvora učenja.

 

Skip to content