Odaberite
Općina Petrijanec nastavlja s uspješnim povlačenjem sredstava iz fondova, odobreni novih 55.000,00€ za obnovu Stare škole u Petrijanecu
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je sufinanciranje projekta Energetska obnova kulturnog dobra “Stara škola” u ukupnom iznosu od 55.000,00 eura, a ostatak sredstava osigurat će Općina Petrijanec u svojem proračunu. Spomenimo da je općina prijavila na još dva natječaja obnovu stare škole pa će tak sufinanciranje iz proračuna biti minimalno a svima nam je upravo to i cilj.
– “Zahvaljujući novom odobrenom, još jednom, sufinanciranju u obnovi našeg kulturnog dobra u središtu Petrijanca Stare škole vjerujem da ćemo završiti s radovima najkasnije početkom iduće godine. Općina Petrijanec nastavlja s uspješnim povlačenjem sredstava iz fondova, ali i s unapređivanjem kvalitete javne infrastrukture, obnovom objekata, njegovanjem tradicije i manifestacija koje nam prirede naše udruge i ravnomjernim razvojem svih naših naselja u općini.
Obnovom stare škole stvorit će se uvjeti za nastavak ulaganja u naš Trg koji je po mnogočemu specifičan i poseban. Zadovoljni smo što smo dio ove priče zajedno s brojnim općinama i gradovima te što će ovi projekti uistinu pomoći da se realizira cijeli niz novih, javnih, kulturnih, društvenih i gospodarskih sadržaja. Nama je odobreno 55 tisuća eura što je najveći odobreni iznos prema ovom natječaju”.
Spomenimo da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ranije sufinancirao 974.000,00 kn za energetsku obnovu kulturnih dobara – Stare škole.

 

Skip to content