Odaberite
Četiri zlata za Varaždinsko bučino ulje u Bruxellesu i to za Uljaru Agroprom Patrčević, OPG Andreja Petrović, PG Damir Crleni i PPP Cafuk

Nove četiri zlatne medalje osvojili su proizvođači Varaždinskog bučinog ulja na 62. Monde Selectionu u Bruxellesu, prestižnom svjetskom natjecanju u kvaliteti proizvoda. Najviše ocjene dobila su ulja Uljara Agroprom-Patrčević, OPG-a Andreje Petrović, PG Damir Crleni i PPP-a Cafuk.

Članovi Ocjenjivačke komisije, stručnjaci među kojima su kuhari s Michelinovim zvjezdicama i članovi francuske kulinarske akademije, bili su puni pohvala: „izvrsno bučino ulje prženo do savršenstva“, „uglađeno i ukusno“, „bogatog i aromatičnog okusa“.

Odlične vijesti objavljene su 14. travnja, na sam Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda u Strmcu u Uljari Agroprom Patrčević.

I dok su PPP Cafuk i PG Crleni prvi put osvojili zlata u Bruxellesu, Uljara Agroprom Patrčević i OPG Andreje Petrović u tome su uspjeli već drugi put. U čemu je tajna uspjeha varaždinskog „crnog zlata“, rekao je Matija Patrčević, domaćin i predsjednik Udruge Varaždinsko bučino ulje.

– U Udruzi smo donijeli odluku da se Varaždinsko bučino ulje proizvodi toplo-prešanim postupkom. Ono je 100 posto čisto bučino ulje, dakle bez dodatka bilo kakvih drugih, stranih ulja. Naš „tajni“ sastojak je potpuna posvećenost poslu – istaknuo je Patrčević.

Čestitke je uputio i načelnik Posavec, koji je bio posebno ponosan na uspjeh obitelji Patrčević čija uljara na području njegove Općine radi od 1996. godine.

– “Na području Varaždinske županije tradicija proizvodnje bučinog ulja duža je više od 150 godina. Uljara obitelji Patričević ima kontinuitet proizvodnje, što je rezultiralo time da su drugi put dobili vrijednu međunarodnu nagradu i na tome im čestitam!”

KOMISIJA MONDE SELECTIONA 2023. O VARAŽDINSKOM BUČINOM ULJU:

Uljara Agroprom Patrčević
„Izvrsno bučino ulje prženo do savršenstva.“

PG Damir Crleni
„Uglađeno i ukusno bučino ulje.“

OPG Andreja Petrović
„Bučino ulje bogatog i aromatičnog okusa.“

PPP Cafuk
„Izvrsno bučino ulje.“

 

Skip to content