Odaberite
Samo 10-ak minuta od centra Varaždina niču nove stambene zone – Općina Petrijanec očekuje velik interes mladih, a upiti već pristižu za stambene zone u Novoj Vesi Petrijanečkoj

U Novoj Vesi Petrijanečkoj uskoro će niknuti nove stambene zone. Naime, u utorak je održana javna rasprava o prijedlogu urbanističkog plana uređenja sjeveroistočnog dijela naselja te područja južno od Ulice Rade Končara koja će omogućiti 60-ak novih gradilišta u stambenoj zoni i druge sadržaje.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec pojasnio je kako su prema novom prostornom planu kojeg su usvojili prošle godine predviđene dvije velike stambene zone mješovito pretežito stambene namjene.

– To su lokacije u Ulici Rade Končara i Ulici Hinka Krizmana. 60-ak novih gradilišta bit će u vlasništvu Općine Petrijanec i ponudit ćemo ih mještanima i mladim obiteljima. Važno je napomenuti da smo u sklopu Aglomeracije odradili smo i kanalizaciju u jednoj od ulica, a kada smo asfaltirali ulice Rade Končara i Hinka Krizmana napravili smo određene izvode, i kanalizacijske i sekundarni vod vodovoda tako da je sve spremno za nove ulice koje će niknuti i vrlo brzo će se moći napraviti komunalna infrastruktura – pojasnio je Posavec.

Inače, 8 gradilišta već je definirano, a Općina očekuje da će uskoro biti i ostala i da će interes mladih obitelji biti velik.

– S obzirom da će ovdje biti velika koncentracija ljudi predviđeno je mjesto za izgradnju poslovno-stambene zgrade, manjeg javnog objekta ili manje trgovine – dodao je načelnik Posavec.

S konkretnim radovima i prodajom moglo bi se krenuti već krajem ove godine, a u Općinu je stiglo već nekoliko upita.

-Prvo ćemo prodavati ulice za koje imamo osiguranu komunalnu infrastrukturu, a nakon toga otvarati nove ulice. Stambena zona u Hinke Krizmana ulici je vrlo zanimljiva i mještanima čija se domaćinstva zapravo naslanjaju na te nove stambene zone tako da vjerujem da će i oni dio otkupiti – zaključio je načelnik Posavec.

Vesna Makovec, direktorica tvrtke Urbia izložila je prijedloge urbanističkih planova uređenja dviju lokacija u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Prema njezinim riječima, zemljište u vlasništvu Općine Petrijanec namijenjeno je formiranju gradilišta za mlade obitelji, odnosno za individualne obiteljske kuće te popratne poslovne sadržaje i javnu zelenu površinu za park ili dječje igralište.

– Potrebno je formirati ulice, definirati komunalnu infrastrukturu, a sve prema uvjetima nadležnih javnih upravnih tijela – rekla je Makovec.

S obzirom da je riječ o 60-ak novih gradilišta, ona će biti dostatna za razvoj naselja u narednih 30 godina.

-Smještena su na poziciji koja je vrlo dobro povezana s gradom Varaždinom, s cestom koja vodi prema varaždinskom groblju. 10 minuta vožnje dijeli ih od samog centra Varaždina, pa je pogodno i za ljude koji su iz Varaždina – dodala je Makovec.

Podsjetimo:

http://petrijanec.hr/2022/09/02/javna-rasprava-o-prijedlogu-urbanistickog-plana-uredenja-podrucja-juzno-od-ulice-rade-koncara-u-novoj-vesi-petrijaneckoj/

http://petrijanec.hr/2022/09/02/javna-rasprava-o-prijedlogu-urbanistickog-plana-uredenja-sjeveroistocnog-dijela-naselja-nova-ves-petrijanecka/

 

 

Prijedlog izgleda stambenih zona i moguće parcelacije – južno od Rade Končara:

 

Prijedlog izgleda stambenih zona i moguće parcelacije – sjeveroistočni dio – Hinka Krizmana ulica:

 

 

 

Skip to content