Odaberite
Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Varaždinske županije održana u Družbincu

Vatrogasna zajednica općine Petrijanec i DVD Družbinec, u petak, 24. lipnja u prostorijama obnovljenog vatrogasnog doma u Družbincu bili su domaćini redovne izvještajne sjednice Skupštine Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.
Prije samog početka, prisutne su pozdravili tajnik DVD-a Družbinec Tomislav Križnjak, predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji su upoznali članove Skupštine i goste sa vatrogastvom u općini te općenito petrijanečkim krajem. Istaknuta je veoma dobra suradnja između VZO i Općine koja je rezultirala velikim investicijama u infrastrukturu, vozila i opremu te su najavljena i daljnja ulaganja.
Na sjednici, koju je vodio predsjednik VZŽ Varaždinske Nedjeljko Vukalović usvojena su izvješća za proteklu godinu te programi i planovi za tekuću. Na operativni dio rada u 2021. godini osvrnuo se zapovjednik VZŽ Željko Nagy. Na području Varaždinske županije djeluju 122 vatrogasne organizacije, s ukupno preko 8.600 članova, a u prošloj godini odrađeno je preko 700 intervencija.
Prisutne je nakon usvajanja dokumenata, u ime Hrvatske vatrogasne zajednice te Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske pozdravio potpredsjednik HVZ-a te predsjednik VZŽ Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber. U ime Varaždinske županije obratio se pročelnik UO za gospodarstvo i europske poslove, ujedno i potpredsjednik VZŽ Varaždinske Darko Majhen.

 

Skip to content