Odaberite
MEĐUEKIPNO DRUŠTVENO GAĐANJE 2021 – DISCIPLINA SPORTSKI I LOVAČKI TRAP

Drugu godinu zaredom lovačko društvo „Šljuka“ Petrijanec ,  organiziralo je međuekipno natjecanje u gađanju „glinenih golubova“ disciplina  sportski i lovački ( stav )  trap. Natjecanje je otvorio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec a prigodnim govorom obratio se i predsjednik Općinsko vijeća Općine Petrijanec Martin Evačić.
Unutar društva, radi lakše organizacije i provođenja radnih akcija, djeluju četiri grupe; “Majerska”, “Petrajska”, “Družbinska” i “Strjska” grupa . Iz toga nastala je ideja,  a s obzirom na poveći interes za gađanje, za organizacijom jednog natjecanja po grupama. Naravno, prije svega cilj je druženje i veselje, pa tek onda tko „vedri i oblači“ streljačkim sposobnostima unutar društva. Da bi još dodatno začinili interes, grupe smo imenovali starim dijalektom , tj. kako smo nekad zvali stanovnike pojedinih sela iz općine Petrijanec. Tako su se redom ekipe natjecale kao; “Majerske sirutke”, “Petrajski devenićari”, “Družbinski ćuki” i “Strjski puaži” .

I ove godine najmirniju ruku imali su “Strjski puaži” i osvojili prvo mjesto sa pogođenih  137 / 180 meta, a pojedinačno najbolji je bio Damir Hleb, također iz ekipe “Strjskih puažuf” sa 26 / 30 pogođenih meta .

Najboljoj ekipi i pojedincu uručeni  su pehari, a svim sudionicima prigodne majice.

 

 

Skip to content