Odaberite
Mještani općine Petrijanec i Občina Destrnik zajedno prikupili pomoć za potresom pogođena područja

Vrlo dobru suradnju između pobratimljenih općina Petrijanec i Destrnik u Sloveniji potvrdila je i posljednja humanitarna gesta. Naime, kako bi pomogli stradalima u razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, Općina Destrnik je donirala 5 tona brašna koje će preko Općine Petrijanec biti upućeno na stradala područja. Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec, Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec i Općina Petrijanec organizirali su novu humanitarnu akciju sakupljanja te su zajedno sa donacijom iz Slovenije distribuirali potrebitu robu do skladišta Crvenog križa.

Općine Petrijanec i Destrnik godinama veže dobra suradnja, a ovaj put prijatelji iz Slovenije pomažu stradalima u Hrvatskoj.

„S obzirom na katastrofalan potres koji je zadesio Petrinju i okolicu, u Općini Destrnik smo odlučili da preko pobratimljene Općine Petrijanec pomognemo područjima pogođenim potresom, tako da smo danas dovezli pet tona brašna pakiranih po 1kg. Svima želim da se ovo završi, da više neće biti takvih problema i da se tlo prestane tresti“, rekao je Franc Pukšič, načelnik Općine Destrnik.

Dobru suradnju dviju općina naglasio je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

„Radili smo zajedno na projektima Europa za građane s kojima smo prezentirali manifestacije i organizirali susrete za naš Dan općine, odnosno njihov općinski praznik. Oni su se nama prvi javili nakon ove tragedije koja je zadesila Sisačko-moslavačku županiju i odlučili su donirati 5 tona brašna. Mi smo u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin brašno distribuirali na njihovo skladište odnosno distribucijski centar. Također, napravili smo još jednu humanitarnu akciju sakupljanja zajedno sa našim mještanima, te smo ovu donaciju iz Slovenije dopunili sa grijalicama, folijama, pelenama i potrebama za djecu i potrepštinama koje su donirali naši mještani te im se na tome još jednom zahvaljujem“, kazao je Posavec.

Iz Petrijanca ovo je treća pomoć stradalima u potresu.

„Prvu su privatno organizirali ljudi, Ana Mihin iz „Kolačića sreće”. Drugu smo pomoć organizirali mi u Općini i dopremili na Staru godinu pun šleper higijenskih potrepština, hrane i svega ostalog što je ljudima bilo potrebno. Sada distribuiramo i treću pomoć“, dodao je Posavec.

Zahvaljujemo našim mještanima i svim volonterima koji su sudjelovali u ovoj drugoj akciji koju smo organizirali. Također hvala i našoj pobratimljenoj Občini Destrnik za donaciju. Zahvaljujemo se i Autoprijevozniku Mirku Martinecu iz Majerja koji je transportirao robu do skladišta – poručuju iz Općine Petrijanec

 

 

 

Skip to content