Odaberite
Energetska obnova zgrade Društvenog doma u Novoj Vesi Petrijanečkoj te Sportskog centra Nova Ves – uvodna konferencija

U općini Petrijanec traje provedba dvaju značajnih projekata – energetska obnova zgrade Društvenog doma u Novoj Vesi Petrijanečkoj te Sportskog centra Nova Ves.

Općina Petrijanec prijavila je prethodno spomenute projekte energetske obnove na Poziv na dostavu projektnih prijedloga; Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, (referentni broj KK.04.2.1.04), financiran u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“.

„Ugovore sa izvođačima radova potpisali smo 3. srpnja. Imali smo dosta problema s odabirom izvođača, poznato je da su cijene veće nego što je to bilo predviđeno projektantskim troškovnikom, ali smo izvođače konačno uspjeli pronaći pa će tako na sportskom objektu radove izvoditi Kontura, a na Društvenom domu Ekološki centar Vukovar. Radovi bi trebali početi kroz desetak dana”, izjavio je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec

Kad je riječ o energetskoj obnovi zgrade Društvenog doma u Novoj Vesi Petrijanečkoj, ukupna vrijednost projekta nakon provedenog postupka javne nabave, je 995.955,00 kuna, ukupni prihvatljivi troškovi iznose 538.489,38 kuna, a ugovorom su osigurana bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 314.260,56 kuna. Preostala sredstva u iznosu od 681.694,44 kune jednim će dijelom  osigurati Općina Petrijanec, a svakako treba spomenuti i sredstva Programa za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu. Iz tog se Programa naime, očekuje 156.960,17 kn za DVD, a ta će se sredstva pribrojiti bespovratnim sredstvima iz državnog proračuna.

„Radit će se nova fasada, ovojnica fasade, zamjena prozora, ulaznih vratiju, zatim uvođenje rampe za osobe s invaliditetom, a neprihvatljiv trošak je zamjena krovišta na DVD-u”, istaknuo je načelnik Posavec.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade Sportskog centra je 678.299,25 kuna ,nakon provedenog postupka nabave, od kojih se 340.098,26 kn odnosi na bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Preostalih 338.200,99 kn dijelom će osigurati Općina Petrijanec, a s državne se razine očekuje sufinanciranje u iznosu od dodatnih 184.023,43 kn iz Programa za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu. „Ovdje nas očekuje sličan zahvat kao i na Društvenom domu, ali s uvođenjem grijanja na bio-masu. Inače, taj objekt još uvijek nema grijanje”, objasnio je Posavec.

Energetska obnova Sportskog centra uključuje povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, poda i stropa, zamjenu postojeće vanjske stolarije, uvođenje sustava daljinskog očitovanja potrošnje energije i vode te uvođenje sustava kontrolnih mjerila energenata i vode, što bi trebalo rezultirati velikim uštedama energije.

Načelnik Posavec najavio je i neke nove projekte u općini:

„Već pripremamo nove projekte najprije građevinske, a zatim i projekte energetske obnove koje ćemo prijaviti na poziv koji će se, nadamo se, otvoriti krajem ove godine. Inače, dosad smo obnovili zdravstvenu ambulantu u Petrijancu, rekonstruirali Vatrogasno-društveni dom u Družbincu, a imamo još tri društvena doma koje bismo trebali prijaviti i zgradu Općine.”

 

Skip to content