Odaberite
DVD-u Strmec Podravski novo vatrogasno vozilo

U subotu, 9.veljače, Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec Podravski održalo je 82. redovnu sjednicu Skupštine. Prije same sjednice, članovi društva i njihovi gosti okupili su se ispred spremišta DVD-a gdje je župnik Župe Petrijanec vlč. Ivan Sakač blagoslovio novo vatrogasno vozilo marke Ford Transit. Ključeve vozila predsjednici Nataši Šincek svečano je predao načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. Ukupna vrijednost vozila i nadogradnje iznosi oko 167.000,00 kn od čega je Općina Petrijanec osigurala 90.000,00 kn a ostatak je osigurao DVD dijelom iz redovnih sredstava a dijelom temeljem donacija pravnih i fizičkih osoba.

Nakon primopredaje vozila započela je redovna sjednica Skupštine DVD-a. Nakon što je predsjednica otvorila sjednicu i pozdravila prisutne te su izabrana radna tijela Skupštine. Izvješće o radu podnio je zapovjednik Mihael Šincek a izvješće o financijsko-materijalnom poslovanju tajnik Jurica Pajan. Također podnijeti su plan rada i financijski plan za 2019.  Sva izvješća i planove članovi Skupštine usvojili su jednoglasnom većinom. Na sjednici su uz predstavnike općinske vlasti prisustvovali i gosti iz prijateljskih vatrogasnih društava s područja Varaždinske županije te Republike Slovenije kao i predstavnici tvrtke „Premetal Klemar“ koja je radila nadogradnju vozila.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, koji je čestitao DVD-u na radu i nabavci vozila te zaželio da se isto što manje koristi za intervencije a više za vježbe i osposobljavanje članova. Istaknuo je i da su protekloj godini povećana sredstva za vatrogastvo temeljem povećanja proračuna ali su i izdvojena dodatna kapitalna sredstva za nabavku vozila i rekonstrukciju vatrogasnih domova.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije čestitku je uputio član Predsjedništva Robert Kovačić a u ime Vatrogasne zajednice općine Petrijanec zapovjednik David Lukaček. Na kraju sjednice podijeljene su spomenice za 10 godina članstva i to Vedranu Reichu i Mihaelu Šinceku te srebrna vatrogasna plamenica Marku Jurajecu. Zahvalnice za potporu u radu i pomoć pri nabavci vozila primili su Općina Petrijanec i Zaklada Adris. Na samom kraju u društvo je primljeno čak devetnaest novih članova i to djece u dobi od 6 do 12 godina koji su također zajedno sa svojim roditeljima prisustvovali sjednici i koji su garancija da će vatrogastvo i dalje slijediti dugu tradiciju na području Strmca Podravskog. Za prigodni domjenak nakon službenog dijela pobrinuli su se članovi DVD-a te njihove supruge kojima ovim puta iskreno zahvaljujemo.

Skip to content