Odaberite
Postavljena nova LED rasvjeta u Općini Petrijanec

Na području općine Petrijanec ovih su dana završili radovi postavljanja novih rasvjetnih tijela, kao jedna od niza mjera za unapređenje komunalnog standarda na području općine.

Kako se radi o jednom od prometno najaktivnijeg područja, obzirom da se u Butini nalaze zdravstvena ambulanta, društveni dom, ali i crkva i groblje, spomenuti su radovi od specifičnog značaja za stanovnike općine Petrijanec.

Tako se, osim unapređenja teritorijalnog razvoja naselja, nastoji osigurati kvalitetnija i brža povezanost unutar naselja, ali i sigurnije prometovanje za sve sudionike prometa na tom području.

Izuzev unapređenja komunalnog standarda, cilj je i povećati sigurnost građana boljom i kvalitetnijom javnom rasvjetom investicijske vrijednosti u iznosu od 66.700,00 kuna

”Radi se o zamjeni starih i neekonomičnih rasvjetnih tijela sa novom, energetski učinkovitijom LED rasvjetom dužeg vijeka trajanja, čime će općina Petrijanec uštedjeti na troškovima električne energije za potrebe javne rasvjete. Osim spomenute Butine, uspjeli smo postaviti rasvjetu i u ulici Alojzije Stepnica, te dijelom u ulici Ante Starčevića te Dravskoj ulici.

Nova su rasvjetna tijela sigurnija za pješake i sve sudionike u prometu. I dalje ćemo kao općina nastojati što više uložiti, naravno prema mogućnostima, u LED rasvjetu, a sve u cilju zadovoljstva mještana općine Petrijanec ” – istaknuo je načelnik općine Željko Posavec.

 

Skip to content