Odaberite
Uspješno provedene i treće po redu radionice za nezaposlene osobe

Prilikom održavanja radionica radi se u malim edukativnim grupama , a cilj radionica je dodatno motivirati  nezaposlene osobe i podržati ih u njihovom aktivnom  traženju  zaposlenja.
Na kreativan način kroz vježbe i primjere iz prakse nastoji se polaznicima prenijeti nove mogućnosti, znanja i vještine koje će im  u budućnosti pomoći u potrazi za radnim mjestom.
Pri čemu polaznici nauče mnogo o sebi, što im omogućava dobivanje  cjelokupne slike o sebi, upoznaju načine na koje mogu procijeniti situaciju na tržištu rada, ideje i postupke  koje je moguće poduzeti u vezi poboljšanja situacije pronalaženja posla.
Aktivnosti uključuju stjecanje vještina za traženje posla, podršku u razvoju karijere i traženju posla, u pisanju životopisa, simulacije i tehnike intervjuiranja,  podizanje samopouzdanja i motivacije, razvijanje komunikacijskih vještina.
Polaznici u međusobnom kontaktu razmjenjuju svoja iskustva u traženju posla, svoje životne priče, podjele međusobno  prijedloge i ideje  i daju jedni drugima podršku u traženju posla.
Nakon završenih radionica kroz Udrugu „ Mentor“ polaznici i dalje mogu dobiti pomoć u traženju posla poput: pomoći kod  prijave na oglase za posao , pregledavanja aktualnih oglasa za poslove, korištenja računala, pomoć kod sastavljanja zamolbe i životopisa, pripremanja na intervju i ostale oblike podrške.
Do sada je je kroz  radionice prošlo oko tridesetak polaznika sa područja Općine Petrijanec a početkom rujna kreću i četvrte po redu radionice za novu grupu polaznika.

Skip to content