Odaberite
Krenuo ‘Županijski nogometni vrtuljak’, prvo druženje mališana održano u Petrijancu

Županijski nogometni savez (ŽNS) Varaždin i ove godine organizira “Županijski nogometni vrtuljak”, zabavnu školu nogometa, već treću godinu  zaredom, a danas je započeo na igralištu Nogometnog kluba Orač u Petrijancu.

Dino Kramar ispred ŽNS-a istaknuo je da je taj projekt ukupno vrijedan 22.000 eura, pri čemu ga Ministarstvo turizma i sporta sufinancira s 18.000 eura, a ostatak sredstava osigurao je ŽNS Varaždin, tako da je besplatan za djecu.

– Ovo je projekt za svu djecu, od one najmlađe dobi pa sve do 17 godina, također za djecu slabijeg imovinskog stanja i onu s posebnim potrebama. Svaki centar nogometnog saveza koji sudjeluje u projektu dobit će po 4 pomična odnosno sklopiva gola u trajno vlasništvo, 6 nogometnih lopti, dok će vrtići s područja Županije koji su uključeni u program biti aplicirani za one najmlađe, znači za predškolce, a njima će biti osigurani prigodni rekviziti odnosno majice i lopte koje će također im ostati u trajno vlasništvo – najavio je Kramar.

Po riječima Nikice Bunića iz ŽNS-a, zabavni županijski vrtuljak provodit će vježbe zasnovane na elementima nogometne igre, ali uglavnom zabavnog karaktere, poput štafete, izbijanja lopte s čunjeva glavom, nogotenis, rukomet, graničar…

Po riječima načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje rade za djecu, a financira ga Ministarstvo turizma i sporta.

– Mi smo se odlučili osim STEM-a za vrtićarce ponuditi i ove sportske aktivnosti, a nakon toga idemo dalje i izgrađujemo novi sportski centar gdje će naše mlade kategorije imati svoj sportski dom gdje će trenirati, moći igrati utakmice i boraviti na otvorenom u prirodi. U sportskom centru napravit će se nogometni teren s umjetnom travom, a koji se uspješno odrađuje u Majerju prema propozicijama Županijskog nogometnog saveza – kazao je Posavec.

 

Skip to content