Odaberite
Oko 150 vrtićaraca pohađati će edukaciju iz robotike na području Općine Petrijanec

Ministarstvo demografije i useljeništva je u sklopu javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece nižih razreda osnovne škole Općini Petrijanec dodijelio 29.400 eura, dok je ukupna vrijednost projekta 35.000 eura.

U ponedjeljak, 23. rujna, održano je predstavljanje početka projekta i provođenje edukacije djece predškolske dobi o osnovama STEM-a s naglaskom na robotiku u Dječjem vrtiću „Bambi“ Petrijanec.

U sklopu radionica robotike formirati će se dvije skupine, mlađa i starija. Mlađa će pohađati radionice utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima po dva školska sata, dok će starija skupina radionice pohađati srijedom i petkom u popodnevnim satima. Važno je napomenuti da će sve aktivnosti za polaznike biti potpuno besplatne, dok će Osnova škola Petrijanec ustupiti prostor.

– U vrtiću “Bambi” danas je započela edukacija iz STEM područja i robotike na kojima će se odgajateljice educirati za provedbu edukativnih područja. One će zatim s učenicima provesti izobrazne jedinice na području STEM-a. Važno je napomenuti da su radionice besplatne za sve naše odgajateljice. Radionice će se provoditi od rujna do travnja sljedeće godine kada planiramo napraviti veliko natjecanje dječjih vrtića u Petrijancu. Zahvaljujem se odgajateljicama koje su objeručke prihvatile ovu edukaciju. Osim toga nabavit će se roboti, kompleti za edukacije, 10 računala za programiranje, licence i drugo. Minimalno 150 djece pohađat će edukaciju iz robotike na području Općine Petrijanec. Očekujem povećanu zainteresiranost djece za ove radionice, a dosadašnji interes pokazuje da ove radionice imaju smisla. Ovo je veliki iskorak Petrijanca u edukaciji predškolaca te smatram da i dalje moramo nastaviti s takvim edukacijama. Cilj je da u roku od dvije godine dobijemo status europskog Talent centar za robotiku za djecu predškolske dobi – rekao je načelnik Željko Posavec.

Dodao je da se u Petrijancu dograđuje vrtić te će dobiti dodatne četiri odgajateljske sobe, a ova općina ima i najjeftiniji vrtić za roditelje na području cijele Varaždinske županije.

 

Skip to content