Odaberite
Jubilarno 10. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje ove subote u Petrijancu

U subotu 24. kolovoza s početkom u 13:30 sati održat će se 10. Međuopćinsko natjecanje vatrogasaca i vatrogasne mladeži Vatrogasnih zajednica Općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec. Organizator natjecanja je VZO Petrijanec a domaćin DVD Petrijanec. Najavljeno je četrdeset šest ekipa odnosno nešto manje od petstotinjak natjecatelja koji će se natjecati u sedam disciplina.

Otvorenje natjecanja počinje u 13:30 sati da bi u 14:00 sati ekipe počele paralelno s vježbama u svim kategorijama. Proglašenje za djecu i mladež predviđeno je oko 17:00 sati a završetak cjelokupnog natjecanja u 19:30 sati. Za sve natjecatelje i posjetitelje osiguran je bogat izbor jela i pića dok će se za zabavni dio programa pobrinuti glazbeni sastav Premium band.

Spomenute vatrogasne zajednice već dugi niz godina održavaju iznimno dobru međusobnu suradnju te osim ovog natjecanja zajedno provode osposobljavanja, vježbe a i kod intervencija uvijek su jedni drugima na raspolaganju.

Cilj ovakve zajedničke organizacije je popularizacija vatrogastva prije svega među mladima, veća atraktivnost i konkurentnost među ekipama, smanjenje troškova te razvijanje suradnje a posebno prijateljstva među članovima susjednih vatrogasnih društava.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu podržati svoja vatrogasna društva a posebno najmlađe vatrogasce od kojih će neki po prvi put pokazati svoje vještine.

Skip to content