Odaberite
Općini Petrijanec odobreno 40.700,00 eura za projekt razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda

Dobre vijesti stižu iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i imovine koje je svojom Odlukom Općini Petrijanec dodijelilo sredstva za projekt “Poboljšanje kvalitete života stanovnika na području općine Petrijanec kroz razvoj komunalnog gospodarstva”.

Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Ministarstvo je tako Općini Petrijanec odobrilo 40.700,00 eura što je maksimalan iznos odobrenih sredstava za projekte održavanja i popravljanja nerazvrstanih cesta, te uređenje prostorije u Društvenom domu Strmec Podravski (prostorije budućeg dućana).

Cilj je samog projekta, kroz provedbu planiranih aktivnosti održavanja i popravljanja nerazvrstanih cesta i obnovom društvenog i vatrogasnog doma u Strmcu Podravskom pridonijeti boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju, odnosno isporuci komunalnih usluga te pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području Općine Petrijanec. Postojeće stanje predmetne infrastrukture nije na zadovoljavajućoj razini tehničkih i sigurnosnih uvjeta pa je nužno ulaganje sredstava u njihovo popravljanje, održavanje i obnovu kako bi iste mogle služiti u svrhu boljih usluga i kvalitetnijeg života stanovnika.

– “Jedna smo od rijetkih općina koja ima kontinuitet u povlačenju nacionalnih i EU sredstava i realizaciji velikih projekata iz godine u godinu. I dalje nastavljamo s provedbom brojnih EU projekata i prijavama na natječaje koji će se raspisivati iz EU fondova. Općina Petrijanec uspješnim korištenjem kako nacionalnih tako i EU sredstvima podiže standard u svim segmentima: od predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja preko gospodarstva, zatim javne, komunalne i sportske infrastrukture te socijalnih usluga. Najnoviji projekti usmjereni su na brigu za starije sugrađane preko ZaŽeli projekta, ozelenjivanje zelenih površina i razvoj sportske i cestovne infrastrukture. Cilj i vizija je Općina Petrijanec kao uspješna, moderna i održiva općina bude pogodna za život u kojem svaki građanin može ostvariti sve svoje potencijale i biti ponosan na razvoj njegove sredine” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/za-projekte-razvoja-komunalnog-gospodarstva-i-ujednacavanja-komunalnog-standarda-10-5-milijuna-eura/17759

 

2024_Tablica_odobreni_projekti_kgks-2024 (1)

 

 

Skip to content