Odaberite
OPĆINA PETRIJANEC SUFINANCIRA OSIGURANJE USJEVA I TRAJNIH NASADA

Zainteresirani poljoprivrednici, koji još nisu, zaključili svoje police osiguranja sa osiguravajućim društvima mogu to učiniti u Društvenom domu Petrijanec 16. srpnja 2024.g. (utorak) u vremenu od 14:00 sati do 17:00 sati.

Radi ostvarivanja prava na subvenciju osiguranja, poljoprivrednici trebaju potrebnu dokumentaciju; iskaznicu OPG-a, popis parcela s kulturama iz upisnika ili posjedovni list i sl. dokumentaciju.

Općina se obvezuje da će subvencionirati premiju osiguranja usjeva i nasada poljoprivrednih gospodarstva s područja Općine Petrijanec, a sukladno Odluci o sufinanciranju osiguranja poljoprivrednih usjeva i nasada na području Općine Petrijanec pod uvjetima:

  • da su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava,
  • da imaju prebivalište, odnosno sjedište na području Općine Petrijanec,
  • da imaju zaključenu policu osiguranja za tekuću godinu od rizika požara, tuče i izravnog udara groma,
  • da imaju regulirane financijske odnose s Općinom Petrijanec.

Općina Petrijanec će odobravati subvenciju:

  • u visini 50% iznosa ugovorene premije za osiguranje usjeva i nasada do maksimalnog iznosa ukupne subvencije u poljoprivredi  po domaćinstvu u oznosu od 663,61 eura
  • u visini 100% iznosa ugovorene premije za osiguranje paprike, krastavaca i patliđana.

-“Ove smo godine povećali iznos za sufinanciranje premije police osiguranja s 25% na čak 50% i smatram da će takva subvencija uvelike pomoći upravo onim manjim poljoprivrednicima.  Baš kao i na ostalim područjima subvencija i davanjima mještanima Općine Petrijanec i u poljoprivredi smo povećali sredstva.” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Skip to content