Odaberite
Izdavanje E-propusnice Stožera civilne zaštite Općine Petrijanec

Poštovani mještani općine Petrijanec,

Digitalne e-Propusnice(vidi OVDJE)  u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice od 6. travnja 2020. godine (ponedjeljak) temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka izdaju se propusnice.

Propusnice za izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok minimalan i realan rok,  ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju (vidi OVDJE).

Propusnice izdaju:

    • Poslodavci → zaposlenicima
    • Izabrani liječnik obiteljske medicine → pacijentima
    • Nadležni stožer civilne zaštite → građanima iz isključivo vitalnih obiteljskih razloga

 

Da biste predali zahtjev za izdavanje e propusnice Stožeru civilne zaštite Općine Petrijanec potrebno je sljedeće:

  • U internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr/
  • Odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu (aplikaciju Internet bankarstva, FINE ili CARnet-a)
  • Potvrdite svoje podatke
  • Ulaskom u korisničko sučelje, izaberite opciju: zahtjev za propusnicom, ispunite tražene podatke i u napomenu upišite relaciju kretanja te potvrdite zahtjev
  • Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u .pdf formatu i bit će Vam dostupna u sustavu e-Propusnice a obavijest o tome dobiti ćete i na e-mail koji ste upisali u zahtjevu.

 

Građani se dakle mogu prijaviti u sustav korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) na sljedeće načine: korištenjem vjerodajnice u sustavu e-Građani (npr. mTOKEN ili ePASS), korištenjem drugih prihvatljivih vjerodajnica (npr. token uređaja i aplikacija poslovnih banaka, FINA certifikata, elektroničke osobne iskaznice itd.)

 

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama:  svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica putem ONLINE APLIKACIJE(OVDJE) ili osobna dostava Zahtjeva u prostorije Općine, za sada još vrijede (osobna dostava samo u iznimnim slučajevima).

 

Razlozi izdavanja e-Propusnica

Razlozi Poslodavac Izabrani liječnik obiteljske medicine Nadležni stožer civilne zaštite
Promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja x
Dnevne migracije zaposlenih u službama bitnima za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe x
Izvješćivanje javnosti x
Stanovnici koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb x
Putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće x
Putovanje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština x
Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 x

Putem sustava e-Propusnica želi se ubrzati proces izdavanja propusnica i olakšati njihova kontrola čime će se smanjiti mogućnost zlouporabe, a Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec poziva građane da budu odgovorni pri postavljanju zahtjeva. Sustav onemogućava izdavanje e-Propusnica osobama  u samoizolaciji, jer povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite općine Petrijanec, sukladno mjerama zaštite te uputama od nadležnih tijela izdaje propusnice ograničenog vremenskog trajanja u svrhu putovanja iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

 

U skladu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere:

  • socijalnog distanciranja
  • ne zadržavanja na javnim prostorima
  • posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice.

Molimo da poštujete mjere koje je propisao Nacionalni i Županijski Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske te ograničite svoje kretanje do daljnjega!

 

Stožer civilne zaštite Općine Petrijanec

 

 

e-Propusnice – Nova funkcionalnost za sve građane

e-Propusnice – Postupak prijave u sustav

e-Propusnice – Opis načina funkcioniranja sustava:

 

 

 

 

Skip to content