Odaberite
Održane 1. Županijske obrtničke sportske igre u parku Velika graba u Sračincu

U parku Velika graba u Sračincu, u subotu 7. rujna 2024., su svečano otvorene prve Županijske obrtničke sportske igre na kojima su se natjecali obrtnici iz Varaždinske županije u 11 natjecateljskih disciplina.

Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin obratio se okupljenima u ime organizatora.

– Prije dvije godine kad smo radili program što bismo mogli napraviti u Udruženju, odlučili smo se za nekoliko projekata. Htjeli smo i naše obrtnike okupiti u neformalnom izdanju i odabrali smo ovakvo nešto. U tijeku je trend porasta obrta, oko 11 posto na godišnjoj razini, ove godine imamo od 200 novoregistriranih obrtnika ove godine – rekao je.

 

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec zahvalio se Udruženju na suradnji s Općinom.

– Ponosan sam što je komora odlučila da se prve igre održavaju u Sračincu. Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju. Naša lokacija omogućava igranje oko 15-ak sportova i mogućnost da se svi podruže. Drago mi je da ste se okupili danas ovdje i nadam se da će vam biti lijepo. Vidimo se dogodine u još većem broju.

U ime Varaždinske županije okupljenima se obratio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

– Obrtnici u Varaždinskoj županiji su ‘kičma’ gospodarstva. Imamo četiri tisuće obrtnika koji zapošljavaju više od deset tisuća ljudi. U najtežim vremenima bili stet u in a vas se uvijek možemo osloniti. Želim vamp uno uspjeha na ovom sportskom natjecanju, a već u ponedjeljak vam želim puno uspjeha u daljnjem radu.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković zahvalio je Udruženju i Općini Sračinec na organizaciji ovog događanja te također istaknuo kako se nada da će ovakvo okupljanje postati tradicija. Također, na ovo okupljanje odazvala se i reprezentacije načelnika i gradonačelnika koja je na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Liepzigu osvojila 4. mjesto, a u ime njih načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo je kako je stigla i reprezentacije dijabetečara, Udruženje obrtnika Ivanec te Varaždin te kako je ovakvo druženje pravi potez za budućnost obrtništva.

Sudionici  ovog sportskog natjecanja u Velikoj grabi natjecali su se u malom nogometu, tenisu, stolnom tenisu, povlačenju užeta, odbojci na pijesku, pikadu, u kuglanju na visećoj kuglani ali i u igranju bele.

Na malonogometnom turniru najviše je uspjeha imala momčad Novog Marofa, druga je bila ekipa DIA Euro, a treća momčad Gradonačelnici.

Na natjecanju u stolnom tenisu najuspješniji je bio Božidar Posavec, drugo je mjesto osvojio Darko Vincetić, a treće – Ivan Gotesman.

Najbolji rezultat u pikadu ostvario je Luka Puškadija, ispred Stjepana Šinjorija i Dražena Rogineka.

U odbojci na pijesku prvo je mjesto osvojila ekipa Ivanca, druga je bila ekipa – Gemišt, a treće su bile – Mačke.

U atraktivnoj disciplini – povlačenje užeta, najbolja je bila ekipa Ivanca, druga je bila ekipa – Varaždin 1, a treća ekipa obrtnika iz Novog Marofa.

Pobjednik teniskog turnira je Dražen Strmečki, drugo mjesto je osvojio Rajko Solar, a treće Josip Strmečki.

Najviše uspjeha u kuglanju na visećoj kuglani imao je Srećko Grabrovec, druga je bila Nevenka Vincetić, a treća Paula Zgodnik.

Pobjednik turnira u beli bila je ekipa Ivanca, druga je bila ekipa obrtnika iz Novog Marofa a treća ekipa Kos – Hohnjec.

Medalje najuspješnijim natjecateljima uručili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik UHOV-a Vladimir Bais, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković, Josip Križanić, predsjednik Skupštine Varaždinske županije i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

 

Skip to content