Odaberite
Općini Petrijanec odobreno 29.400,00 eura za provođenje edukacije djece predškolske dobi o osnovama STEM-a s naglaskom na robotiku

Ministarstvo demografije i useljeništva je u sklopu javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece nižih razreda osnovne škole Općini Petrijanec dodijelio 29.400,00 eura, dok je ukupna vrijednost projekta 35.000,00 eura.

U sklopu radionica robotike formirati će se dvije skupine, mlađa i starija. Mlađa će pohađati radionice utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima po dva školska sata, dok će starija skupina radionice pohađati srijedom i petkom u popodnevnim satima. Važno je napomenuti da će sve aktivnosti za polaznike biti potpuno besplatne, dok će Osnova škola Petrijanec ustupiti prostor.

Provoditelji aktivnosti će biti učitelji tehničkog u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju, vanjski izvođači koji će svoje kompetencije dokazivati diplomama i ostalom potrebnom dokumentacijom.

Ciljana skupina djece će biti predškolski uzrast iz dječjih vrtića na području općine te razredna odjeljenja od 1 – 4 razreda u osnovnoj te područnim školama.

Također, s ciljem još veće popularizacije i razvoja robotike kod mlađih dobnih skupina, Grad Varaždin s Općinom Petrijanec planira uspostaviti prvi europski Talent centar za robotiku za djecu predškolske dobi. 

 

Skip to content