Odaberite
Jubilarno 10. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje četiriju vatrogasnih zajednica održano u Petrijancu
  1. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje VZO Cestica,VZO Petrijanec, VZO Vinica i VZO Maruševec održano je u subotu 24.8.2024. u Petrijancu. Natjecanje se svake godine održava u jednoj od navedenih općina te je ove godine domaćin bila VZO Petrijanec, a organizator DVD Petrijanec. Prisutne je na početku pozdravila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek a prijavak je podnio zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček. Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, uz prisustvo načelnika Općine Vinica Branimira Štimeca, načelnika Općine Maruševec Marija Klapše, članice Općinskog vijeća Općine Cestica Ane Kutnjak te predsjednika i zapovjednika Zajednica sudionica, otvorio je natjecanje.

Ukupno je nastupilo 45 ekipa, što je rekordan broj na ovom natjecanju koje se održalo po deseti put. U kategoriji vatrogasnog pomlatka nastupilo je osamnaest ekipa, četrnaest muških i četiri ženske. Prvo mjesto kod dječaka osvojila je ekipa DVD Maruševec 1, drugo DVD Vratno Donje a treće DVD Babinec. Kod djevojčica prve su bile članice DVD Družbinec, druge DVD Gornje Ladanje a treće DVD Vinica. Ekipa mladeži nastupilo je sedam, četiri muške i tri ženske. Prvo mjesto kod muške mladeži pripalo je DVD-u Maruševec, drugo DVD-u Gornje Ladanje a treće DVD-u Vratno Donje. DVD Donje Ladanje osvojilo je prvo mjesto u kategoriji ženske mladeži, druge su bile cure iz DVD Nova Ves a treće iz DVD Vinica.

Kod odraslih je nastupilo ukupno dvadeset ekipa u tri kategorije. Od petnaest „muških A“ ekipa pobjedu su odnijeli, šestu godinu od kako se održava natjecanje, vatrogasci DVD-a Družbinec ispred ekipe DVD-a Lovrečan Dubrava i DVD Strmec Podravski. U kategoriji „muški B“ prvo mjesto pripalo je DVD-u Vinica, drugo DVD-u Lovrečan Dubrava a treće DVD-u Babinec. Kod žena najbolje su bile vatrogaskinje iz DVD Maruševec ispred kolegica iz DVD Vinica.

Rezultati su se ujedno bodovali i za vatrogasna natjecanja svake pojedine Općine a za regularnost se brinulo osam sudaca dok je kontrolor natjecanja bio Zdravko Kukec. Nakon podjele pehara i medalja zadovoljstvo organizacijom istaknuli su načelnik Općine Petrijanec te zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček, dok su se predsjednica VZO Petrijanec kao voditelj natjecanja zahvalila DVD-u Petrijanec, Općini Petrijanec, OŠ Petrijanec, Restoranu Gaj, NK Orač, sucima, tehničkoj službi, organizacijskom, prijemnom i obračunskom odboru, svim ostalim društvima iz VZO Petrijanec te ostalih zajednica sudionica, koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi i organizaciji ovog događaja koji je sveukupno ugostio preko petsto vatrogasaca te isto toliko gledatelja.

Ovakav vid natjecanja pokazatelj je veoma dobre suradnje između četiriju vatrogasnih zajednica a  osmišljen je s ciljem povezivanja susjednih vatrogasnih organizacija i društava, ali i općina, povećanja atraktivnosti zbog većeg broja natjecatelja te promocije vatrogastva među stanovništvom posebno mladima kao i poticanje sudionika na zajedništvo, razvijanje prijateljstva i pozitivnog natjecateljskog duha.

 

Skip to content