Odaberite
Sva naselja u Općini Petrijanec pokrivena LED rasvjetom – završena zadnja faza projekta modernizacije rasvjete

U Općini Petrijanec u tijeku su brojni projekti, a jedan od njih je i Modernizaciju javne rasvjete općine Petrijanec – Faza IV koji je priveden kraju.

Tako je na području Nove Vesi Petrijanečke, Zelendvora i Majerja  zamijenjeno 187 svjetiljki, dok je do sada u prethodne III. faze zamjene na području Općine ugrađeno ukupno 582 rasvjetnih tijela, što sada ukupno čini 769 ekološki i ekonomski prihvatljivih rasvjetnih tijela.

Ukupna vrijednost projekta je 81.197,81 eura, dok je dio sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu 56.000,00 eura, što je gotov 70% vrijednosti projekta.

-„Ovim projektom rekonstrukcije sustava javne rasvjete u Općini Petrijanec, primjenom mjera energetske učinkovitosti i zaštite od svjetlosnog onečišćenja izvršilo se, uz nerazvrstane ceste u naselju Majerje (Ulica Matije Gupca – Ovčarnica), u  Novoj Vesi Petrijanečkoj (Ulica Florijana Bobića, Ulica Hinka Krizmana, Kratka ulica, Vidovečka ulica, Ulica Ljudevita Gaja i  Ulica Rade Končara) i Zelendvoru  (Ulica grofova Bombelles i Ljudevita Gaja) zamjena dotrajalih svjetiljaka sa svjetiljkama koje su ekološki i energetski usuglašene sa važećim zakonskim regulativnim normama.” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

-“S ponosom mogu reći kako smo priveli još jedan projekt kraju, a to je modernizacija javne rasvjete na području Općine budući da se sada na svakom stupu nalazi rasvjetno tijelo, dok je nekad na svakom drugom stupu bila živina svjetiljka koja troši jako puno energije, u općinskom proračunu vidljive su ogromne uštede, a povećala se i sigurnost svih sudionika u prometu. Nakon modernizacije ostao nam je i drugi dio projekta koji se odnosi na ulaganje u igralište koji uskoro kreće sa realizacijom.”- dodao je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec.

CILJEVI PROJEKTA:
– uštede u potrošnji električne energije ( povećanje energetske učinkovitosti)
– smanjenje emisije CO2
– eliminacija svjetlosnog onečišćenja
– smanjenje troškova
– povećanje prosječne osvijetljenosti ( usklađenje s normom HRN EN 13 201)

 

Skip to content