Odaberite
29.000,00 EUR-a ZA PROJEKT AKTIVNOSTI ROBOTIKE U DJEČJEM VRTIĆU “BAMBI” PETRIJANEC I U OŠ PETRIJANEC
S ponosom vas obavještavamo da je Općina Petrijanec dobila iznos potpore na Javnom pozivu za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I do IV razreda osnovne škole.
Općina Petrijanec je na navedeni Poziv prijavila projekt aktivnosti robotike u Dječjem vrtiću “Bambi” Petrijanec i OŠ Petrijanec koji će se provoditi u predškolskoj godini 2024./2025. i dobila potporu od 29.000,00EUR-a sufinanciranja.
-“Ovaj projekt ima za cilj unaprijediti intelektualni razvoj naših najmlađih kroz zanimljive i edukativne aktivnosti. S potporom koju smo primili, moći ćemo nabaviti opremu robotičke setove te angažirati stručnjake koji će djeci omogućiti stjecanje novih vještina kroz igru i interaktivno učenje.
Aktivnosti pomoći će djeci razviti motoričke sposobnosti, timski duh i zdrav način života, dok će radionice robotike poticati njihovu kreativnost, logičko razmišljanje i osnovna znanja o tehnologiji.
Zahvaljujem se Ministarstvu demografije i useljeništva što je prepoznalo vrijednost ovog projekta i ponovno, trećim ugovorom i odobrenim sredstvima samo ove godine (prvi ugovor za igrališta na javnim površinama, drugi za igralište i ogradu nadograđenog dječjeg vrtića) za sufinanciranje preko Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade odobrilo još jedan u nizu projekata”. – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.
Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole: 
Podsjetimo 2022.godine odgojiteljice iz DV Bambi, podružnica Petrijanec su u svibnju i lipnju u vrtiću imale prilike prisustvovati STEM edukacijama. Odgojiteljice su dobile znanja i materijale koje su im pomogli u radu sa djecom.

 

Skip to content