Odaberite
Malonogometni turnir na novouređenom terenu s umjetnom travom u Novoj Vesi Petrijanečkoj

Po prvi puta, u sklopu Sportskog centra Nova Ves, na novouređenom terenu s umjetnom travom, održan je malonogometni turnir. Zajednička je to investicija Varaždinske županije i Općine Petrijanec, čija je ukupna vrijednost 123.000 eura. Stoga su sudionike malonogometnog turnira, kao i odbojke na pijesku pozdravili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je kako su ovakvi lokalni turniri u manjim mjestima iznimno važni, što zbog dostupnosti sportskih sadržaja, što zbog samih manifestacija, odnosno druženja.

– Sve te udruge vode entuzijasti, osobe kojima ništa nije teško, i koji su za svoje mjesto, udrugu ili klub koji vode spremni učiniti sve. Upravo se, između ostalog, i zbog toga Varaždinska županija uključila u uređenje igrališta kod Područne škole Nova Ves Petrijanečka, kako bi terene mogli koristiti kako škola, tako i udruge, ali i mještani tog kraja. Osim te investicije najavljujem i dogradnju područne škole. Natječaj je u tijeku, a na jesen krećemo s radovima. Ujedno napominjem i kako smo prije kojih godinu dana obnovili Novovešku cestu u njenoj cijeloj dužini. Uglavnom, kao i na cijelom području Varaždinske županije, tako i na području Nove Vesi Petrijanečke nikad toliko investicija – zaključio je Stričak.

A da je projekt prvih sportskih terena s umjetnom travom od izuzetne važnosti za Općinu Petrijanec potvrdio je i načelnik Željko Posavec.

-“Projekt prvih sportskih terena sa umjetnom travom je za nas izuzetno značajan, osobito jer je namijenjen za djecu Područne škole Nova Ves Petrijanečka i Nogometnog kluba Nova Ves koji će biti isključivi korisnici ovih sportskih terena i sadržaja uz, naravno, rekreativce. Mi smo općina koja ulaže u sportsku infrastrukturu značajna sredstva u obnovu sportskih terena travnjaka velikog nogometnog terena NŠK Orača i Nk Nove Vesi 16.000,00 EUR-a a uskoro krećemo u izgradnju Sportskog centra Majerje vrijednog 358.305,01 EUR a taj projekt nam je odobren od Ministarstva turizma i sporta sa 210.000,00 EUR-a sufinanciranja. Ukupna vrijednost ovog novog terena u Novoj Vesi Petrijanečkoj je 123.000,00 EURa a sufinanciran je od strane Varaždinske županije sa 50%. Otvorenje ovog igrališta predstavlja daljnji korak u promociji i razvoju nogometa kako u Općini Petrijanec tako i u Varaždinskoj županiji jer ne samo da će pomoći mladim igračima da ostvare svoje snove, već će doprinijeti i promociji sporta i zdravog načina života. Zahvaljujem se Varaždinskoj županiji na partnerstvu i zajedničkom ulaganju i naravno Nogometnom klubu Nk Nova Ves na organizaciji ovog turnira te brojnim ekipama koje su sudjelovale na turniru” – zaključio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

 

 Zahvaljujemo se svima na velikom odazivu.

Čestitke svima na osvojenom rezultatu – odbojka na pijesku:

 1. DŠR Lančić-Knapić
 2. Ju je je
 3. Gmajna
 Nogomet  rezultati:
 1. Stolarija jovan
 2. 10x Cestica
 3. Valeel Rudar 47
 Najbolji vratar: Luka Domjan
 Najbolji strijelac: Sven Golub
Hvala Nk Nova Ves Ecoagro na organizaciji i svim volonterima, sucima i ljudima dobre volje na ovom lijepom događaju koji će postati tradicija.
Skip to content