Odaberite
Općina Petrijanec sufinancirala nabavu novog vozila za varaždinski HGSS

Općinski načelnik Željko Posavec u četvrtak je posjetio Hrvatsku gorsku službu spašavanja – Stanicu Varaždin u njihovim prostorijama u sklopu DVD Biškupec povodom nabave novog interventnog vozila za potrebe HGSS-a.

Općina Petrijanec  je iz svog proračuna izdvojila 3.000,00 eura za sufinanciranje nabave novog vozila marke Dacia Jogger s ciljem bolje opremljenosti HGSS – Stanice Varaždin.

– Vaša podrška i nesebičan doprinos značajno će unaprijediti naše sposobnosti u spašavanju i pružanju pomoći svima kojima je to najpotrebnije. Ovo vozilo neće samo povećati našu učinkovitost, već će i osigurati veću sigurnost naših članova tijekom intervencija – poručuju iz HGSS – Stanice Varaždin.

-“Ova donacija još je jedan primjer kako suradnja između lokalne uprave i specijaliziranih službi može rezultirati konkretnim poboljšanjima u službi građana. Zahvaljujući ovom vozilu, HGSS će biti još spremniji odgovoriti na izazove koji ih očekuju, osiguravajući time još veću razinu sigurnosti za sve nas.” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nakon pregleda vozila izvršen je pregled i ostale opreme te sam kroz neformalno druženje zapravo saznao koliko intervencija i spašavanja ima HGSS Stanica Varaždin.
Podsjetimo, Hrvatska gorska služba spašavanja je nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga od javnog značaja. Svojim djelovanjem pokrivaju cijelu Hrvatsku. Osnovni ciljevi HGSS-a su sprječavanje nesreća, spašavanje, pružanje prve pomoći u teško dostupnim i nepristupačnim područjima i izvanrednim okolnostima. U takvim situacijama glavni preduvjet je ispravna i suvremena tehnička oprema kako bi se osigurala sigurna zaštita ljudskog života, zdravlja i imovine.
Članstvo Stanice čini 27 volontera od kojih su 8 gorski spašavatelji, 7 spašavatelji, 8 pripravnici, 3 spašavatelji u pričuvi i 1 počasni član. U svrhu potrage za nestalim osobama unutar Stanice aktivno djeluje 1 voditelj potrage, 2 licencirani upravitelj bespilotnim letjelicama i 8 kartografa. Specijalnosti unutar Stanice 2 letača spašavatelja, 5 ronioca (od kojih su 3 instruktora ronjenja), 5 spašavatelja na brzim vodama i u poplavama. Svi aktivni članovi obučeni su za pružanje prve pomoći u ne urbanim i na teško pristupačnim terenima, a njih 4 ima važeću međunarodnu ITLS licencu.
Skip to content