Odaberite
Sva naselja u Općini Petrijanec pokrivena LED rasvjetom

U Općini Petrijanec u tijeku su brojni projekti, a jedan od njih je i Modernizaciju javne rasvjete općine Petrijanec – Faza IV koji je priveden kraju.

Tako je na području Nove Vesi Petrijanečke, Zelendvora i Majerja zamijenjeno 187 svjetiljki, dok je do sada na području Općine ugrađeno ukupno 582 rasvjetnih tijela, što ukupno čini 769 ekološki i ekonomski prihvatljivih rasvjetnih tijela.

Ukupna vrijednost projekta je 81.197,81 eura, dok je dio sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu 56.000,00 eura, što je gotov 70% vrijednosti projekta.

” S ponosom mogu reći kako smo priveli još jedan projekt kraju, a to je modernizacija javne rasvjete na području Općine budući da se sada na svakom stupu nalazi rasvjetno tijelo, dok je nekad na svakom drugom stupu bila živina svjetiljka koja troši jako puno energije, u općinskom proračunu vidljive su ogromne uštede, a povećala se i sigurnost svih sudionika u prometu. Nakon modernizacije ostao nam je i drugi dio projekta koji se odnosi na ulaganje u igralište koji uskoro kreće sa realizacijom.”- rekao je načelnik Željko Posavec

 

 

 

Skip to content