Odaberite
Održano 12. po redu vatrogasno natjecanje “Kup Nove Vesi”

U organizaciji DVD-a Nova Ves Petrijanečka, 13. srpnja 2024., održano je 12. natjecanje “Kup Nove Vesi” čime su i službeno završili Dani Općine Petrijanec.

Stjepan Jovan, tajnik DVD-a Nova Ves je istaknuo kako je riječ o tradicionalnom natjecanju starim zaprežnim špricama koje se organizira da se pokaže kako stara vatrogasna oprema služi svrsi te je i danas funkcionalna, ali i kako bi se sačuvala tradicija.

Unatoč velikim vrućinama, natjecanje je okupilo brojne vatrogasne ekipe iz Međimurske, Vukovarsko-srijemske i Varaždinske županije.

– Ove godine u natjecanjima sudjeluje 10 ekipa vatrogasnog podmlatka te isto toliko odraslih ekipa. Djeca se natječu na brentačama, a odrasli izvode jednu malo zanimljiviju vježbu, zato je to i jedna naša posebnost. Vježba se izvodi na staroj zaprežnoj šprici koju je vatrogascima darovao grof Bombelles 1870. godine te je još u funkciji – rekao je Jovan.

Natjecanje je otvorio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je natjecateljima poželio da sve prođe u najboljem redu te dobru zabavu nakon što sve završi.

Skip to content