Odaberite
OPG Dominika Dombaja iz Družbinca osvojio brončanu plaketu na državnom natjecanju

OPG Dominika Dombaja iz Družbinca, , osvojio je brončanu plaketu na državnom natjecanju u kvaliteti kukuruzne silaže.

Centar za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) proveo je sedmu godine zaredom
natjecanje u kvaliteti kukuruzne silaže u RH, u suradnji sa županijama koje su se odazvale pozivu HAPIH-a nominirajući najbolja gospodarstava u proizvodnji mlijeka na svom području.

Potrebno je naglasiti kako nagrađeni proizvođači dolaze iz deset različitih županija, od Slavonije, preko središnje do sjeverozapadne Hrvatske.

U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je ukupno dvanaest županija koje su financirale laboratorijska ispitivanja kvalitete silaže za 275 gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka.

Po 25 uzoraka pristiglo je iz Varaždinske županije, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, dok je 20 uzoraka prikupljeno u Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj te 10 Istarskoj županiji.

“Svjesni kako proizvođači danas bez podrške struke i institucija ne mogu postići isplativost proizvodnje i konkurentnost tako im se kroz  projekt Natjecanja u kvaliteti kukuruzne silaže pruža snažna stručna podrška. Nakon laboratorijskih ispitivanja uzoraka kukuruzne silaže svaki proizvođač dobije opširno ispitno izvješće koje može koristiti kao temelj za pripremu uravnoteženog obroka za svoje životinje ili za uklanjanje eventualnih nedostataka u pripremi krme. OPG Dominik Dombaj je dokaz kako mladi poljoprivrednici svojim radom i trudom mogu postići iznimne rezultate, te mu još jedanput upućujem čestitke na osvojenoj brončanoj plaketi.” – rekao je načelnik Željko Posavec

 

 

Skip to content