Odaberite
U općini Petrijanec provodimo projekte vrijedne 5,4 milijuna eura, idemo užurbano dalje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Petrijanec obilježila je u petak, 28. lipnja, svoj dan, a svečanosti su prisustvovali brojni gosti,  izaslanik predsjednika RH i predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zastupnica u Hrvatskom saboru Anita Curiš Krok i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Uz njih, slavljenicima su se pridružili i mnogi drugi načelnici i gradonačelnici općina i gradova s područja Varaždinske županije, ali i Republike Slovenije te direktori i ravnatelji mnogih tvrtki i poduzeća. Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić.

– Održane su 32 sjednice općinskog vijeća. To je mislim u Varaždinskoj županiji najviše, koliko ćemo još održati, ne znam. Prošle godine smo obilježili 30. godina postojanja općine i uvjeren sam da su svi koji su u to vrijeme radili u Općini radili za njezinu dobrobit. Smatram da je tako i danas – poručio je Evačić.

Na njega se nadovezao Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec, koji je u svom obraćanju nabrojio projekte koji su ostvareni u proteklom razdoblju. Pritom je izrazio zadovoljstvo što se sjednica održava u obnovljenoj staroj školi koja je izgrađena daleke 1868. godine.

– O obnovi stare škole pričamo skoro trideset godina i to smo konačno ostvarili. Bilo je mnogo prepreka koje smo morali riješiti, no danas mogu reći da sam sretan što smo uspjeli ovu zgradu u samom centru Petrijanca obnoviti i staviti je u funkciju. Uloženo je ukupno 750.000 eura, od čega 150.000 eura preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a isto toliki iznos osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. U tijeku je rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića u Petrijancu, projekt vrijedan 2,8 milijuna eura, a pred nama je i izgradnja područnog vrtića u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Od velikih projekata izdvojio bih Sportski centar u Majerju vrijedan 350.000 eura, a tu je i projekt rekonstrukcije nekoliko trgova – rekao je Posavec zahvalivši se pritom svim mještanima na razumijevanju, susretljivosti i suradnji.

– Sveukupno, riječ je o projektima “teškim” 5,4 milijuna eura. Naš općinski proračun iznosi oko tri milijuna eura, dok su nam porezni prihodi oko 1,3 milijuna eura što potvrđuje kolika je veličina ovih svih investicija i koliko znači dosadašnje pametno planiranje – dodao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Čestitke su uputili i izaslanik Predsjednika RH Orsat Miljenić, potpredsjednik Hrvatskog Sabora Hajdaš Dončić, gradonačelnik Grada Varaždina  Neven Bosilj kao i župan Anđelko Stričak.

-ŽUC je prošle godine na ovom području asfaltirao jednu od “žila kucavica”, a to je Novoveška cesta koja vodi od Varaždina pa sve do Maruševca, a u ovoj općini u pripremi imamo i projekte obnove područnih škola, u Strmcu te Novoj Vesi. Isto tako, krenuli smo prvim koracima oko izrade studija kako bi izradili idejno rješenje za izgradnju Podravske magistrale. Na lokalnoj razini je od naše strane, i Općine Ormož skoro sve usuglašeno. Sada očekujemo signal od nadležnih ministarstava kako bismo započeli i s tim projektom koji je važan i za mještane općine Petrijanec – rekao je župan Stričak iskoristivši priliku čestitati svim dobitnicima ovogodišnjih općinskih priznanja.

Javna priznanja

Naime, već tradicionalno u sklopu svečane sjednice Općine Petrijanec dodijeljena su javna priznanja Općine Petrijanec u 2024. godini. Zahvalnice su dobili prosvjetni djelatnici i radnici Katarina Kolarić, Jelena Leskovar, Ivan Hudoletnjak, Svjetlana Jeftić, Zdravko Vrtulek, Mirjana Bešvir, Štefanija Kutnjak, Marija Vidaček, Slava Borko, Stanislav Mikulek, Božica Kranjčić i Miljenko Kos, a za posebni razvoj društvenih odnosa i unapređenju obrazovanja Zlatica Horvat, Ivanka Kranjčec, Marija Sabolić, Ana Hudoletnjak, Marija Klasić, Đurđica Raos i Nevenka Vrabec. Zahvalnice su dobili i KUD Petrijanec, Kerekesh Teatar, Stolarija Darabuš, Servis kućanskih aparata i trgovina Mladen Jurak, autoprijevoznik Stjepan Papec, PG Drožđek, autoprijevoznik Mirko Martinez, Toptel i Fiori i GZ Metallbau. Za 35 godina rada zahvalnice su dobili obrt Mudri, a za 25 godina uspješnog poslovanja Elfar. Pohvalnice Općine Petrijanec dobili su uspješni učenici Klara Šlibar te Ante Kovačić.

Dodajmo da je u svom obraćanju okupljenima potpredsjednik Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić naglasio da mu je uvijek drago doći u dobre lokalne sredine, koje prepoznaju potrebe stanovnika.

– Ono što je dobro za općinu što se grade te su u planu dva dječja vrtića i da su sva djeca upisana. To je u 21. stoljeću važno za moralnu integraciju žena u društvo. Čestitke i samo tako dalje – rekao je Dončić.

Rječit je bio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je ustvrdio da je Općina Petrijanec pokazatelj da je s pravom općina.

– Kad pogledate što je sve zadnjih godina napravljeno po pitanju socijalne skrbi i starijih, turizma, vinskih cesta i vatrogastva te puno toga ostaloga zaista je načelnik Željko Posavec napravio dobar posao. S općinom radimo i neke zajedničke projekte, od uklanjanja bala, izgradnje sortirnice, a dio su i ITU mehanizma, što donosi i određena sredstva kojih se zapravo Grad Varaždin odrekao kako bi se i susjedne općine razvijale kao Varaždin – zaključio je Neven Bosilj.

Dani općine Petrijanec nastavljaju se nizom kulturno-zabavnih te sportskih sadržaja.

 

 

Skip to content