Odaberite
Uz Dan Općine održane druge sportske igre umirovljenika – druženje petrijanečkih umirovljenika s prijateljima iz Cestice, Sračinca i Donje Voće

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec u subotu, 22. lipnja, na prostorima Lovačkog društva “Šljuka” Petrijanec organizirala je druge sportske igre. Uz Dan Općine Petrijanec gosti su im bili prijatelji i susjedi iz umirovljeničkih udruga Cestice, Sračinca i Donje Voće.

Josip Kranjčić, predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, istaknuo je da su uz proslavu Dana općine organizirali druženje sa sportskim natjecanjima.

– Uz Dan općine stigao je red i na nas pa smo organizirali druge sportske igre umirovljenika. Članice i članovi udruga umirovljenika su se natjecali u nekoliko igara, ali nije nam cilj bio dobiti pobjednike, već se družiti i zabaviti. Posebno nam je bilo drago što nam se ponovno uspješno predstavio zbor udruge umirovljenika koji je na početku susreta izveo tri pjesme – rekao je predsjednik udruge te zahvalio načelniku i općinskoj upravi na pomoći, kako u organizaciji ovih igara tako i u drugim aktivnostima.

A aktivnosti Udruge umirovljenika Općine Petrijanec su brojne. Udruga organizira druženja i izlete za svoje članove, ali i brigu za bolesne i nemoćne članove, te prati natječaje kako bi prijavom na projekte došla do dodatnih izvora financiranja. Naravno, njeguje se dobra suradnja s istovjetnim udrugama, pogotovo u susjednim općinama.

Na drugim sportskim igrama umirovljenika bio je i načelnik Općine Petrijanec, SDP-ov Željko Posavec, koji je izrazito zadovoljan aktivnostima petrijanečkih umirovljenika.

– Naše umirovljenike krasi zajedništvo i druženje unutar udruge, ali i s članovima drugih udruga. Općina Petrijanec redovito podupire udruge koja predstavlja treću životnu dob. Otkako sam na mjestu načelnika uveli smo božićnice i uskrsnice za sve umirovljenike s mirovinom manjom od 400 EUR-a. Na taj način pokazujemo da brinemo za stanovnike općine, od onih najmlađih, u vrtiću, preko učenika i studenta sa stipendijama, zaključno do udruge umirovljenika, ali također i za umirovljenike koji nisu članovi udruge – kazao je Posavec.

-Zahvaljujem svim udrugama koje su pomogle u organizaciji a to su prije svega Lovačko društvo “Šljuka” Petrijanec, na čijim su se prostorima održale sportske igre, DVD Petrijanec i Sinovi domovine Petrijanec a posebno se zahvaljujem Općini Petrijanec – istaknuo je predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec Josip Kranjčić.

-Svima Vama, umirovljenicima prvenstveno želim zahvaliti na svemu onome što ste tijekom radnog vijeka činili na svojim radnim mjestima i na svim onim neizbrisivim tragovima dobrobiti koje ste ostavili u poduzećima, obrtima i ustanovama. Isto tako, velika vam hvala što ste i u vremenu u kojemu zasluženo trebate uživati u mirovini ostali aktivni dionici koji svojim aktivnostima oplemenjuju našu zajednicu – dodao je načelnik Željko Posavec

REZULTATI SPORTSKIH SUSRETA:
PIKADO:
1. Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec
2. DVD Petrijanec 2
3. Udruga umirovljenika Cestica
BACANJE KRUGOVA:
1. Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec
2. Udruga umirovljenika Cestica
3.Udruga umirovljenika Donja Voća
VISEĆA KUGLANA:
1. Udruga umirovljenika Cestica
2. Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec
3. Sinovi domovine Petrijanec
Skip to content