Odaberite
Promocija slikovnice “Kak je negdar bilo”

13. lipnja, u knjižnici Osnovne škole Petrijanec održana je promocija slikovnice “Kak je negdar bilo” nastale u sklopu projekta iz građanskog odgoja i obrazovanja. Kroz niz aktivnosti koje su se provodile tijekom školske godine učenici su upoznali stare običaje, kulturu i nekadašnji način življenja. Ostvarena je suradnja s udrugama i pojedincima koji njeguju tradiciju: Gradskim muzejom Varaždin, Udrugom Petrajski kurent, Udrugom žena Preslica, gospođama Anđelom Cvetko i Nadom Pintarić, članicama Udruge umirovljenika Općine Petrijanec te Zoranom Koširom, članom Lovne jedinice Zelendvor.

Projekt je započeo intervjuom s gospođom Nadom Pintarić. Druženjem i razgovorom s bakom Nadom koja se kroz priče nakratko vratila u svoje djetinjstvo, zabilježene su sličice i anegdote o nekadašnjem skromnom životu petrijanečkog čovjeka. Te su priče, kao  i saznanja stečena kroz aktivnosti, pretočene u slikovnicu pod nazivom “Kak je negdar bilo”. Glavni lik ovog djela je baka Nada koja svojoj unuci priča priče o zajedništvu, obitelji i vrijednostima koje polako padaju u zaborav.

Slikovnicu su napisale i ilustrirale učenice: Leona Mavrić, Sara Kumer Hranjec, Klara Švoger, Lana Potočnjak, Jana Klaneček, Ela Marčec, Eva Švetak Kovačić i Dora Tomašek. Mentori učenicima su Mihael Bađun, Ines Krobot i Jelena Bek, a tekst je lektorirala Martina Škrinjar. Troškove projekta i tiska slikovnice financijski su podržale Varaždinska županija i Općina Petrijanec.

 

Skip to content