Odaberite
Odobreno 22.500,00 eura za uređenje i opremanje dječjih igrališta na području Općine Petrijanec

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je dana 13.3.2024. godine Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih uređenju i opremanju dječjih igrališta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave.
Nakon uspješne prijave na Javni poziv Općini Petrijanec je Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene uređenju i opremanju dječjih igrališta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave u 2024. Općini Petrijanec dodijeljeno 22.500,00 EUR-a za sufinanciranje “Projekta uređenja i opremanja dječjeg igrališta.”

“Na području Općine Petrijanec postoji nekoliko dječjih igrala sa maksimalno tri sprave i to je uistinu premali broj igrala u odnosu na broj djece i demografsku sliku općine. O tome svijedoći i inicijativa da se mora dograditi dječji vrtić na području Općine sa još četiri odgojiteljske sobe, a nakon toga i ići u izgradnju područnog vrtića. To isto je prepoznalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i preko operativnog programa NPOO-a, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.g.  dodijelilo Ugovor o financiranju izgradnje, rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića na području Općine Petrijanec. Kako Općina ima izuzetno veliki broj novorođene djece u odnosu na ukupni broj stanovništva male općine, izuzetno puno se ulaže u infrastrukturu za djecu, školstvo i obrazovanje. Na tome tragu je i ovaj projekt kojim bi se uredila tri dodatna igrališta na području Općine i to u mjestima Majerje, Nova Ves Petrijanečka i Petrijanec sa novih 10-ak sprava. Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 41.531,25 EUR-a. ” – kazao je načelnik Željko Posavec

Općina Petrijanec jednina je jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji kojoj je odobren navedeni projekt a rezultate možete vidjeti na:

https://mdu.gov.hr/vijesti-4693/odluka-o-raspodjeli-financijskih-sredstava-za-projekte-usmjerene-uredjenju-i-opremanju-djecjih-igralista-na-javnim-povrsinama-jedinica-lokalne-samouprave-u-2024/7053

 

Lokacije i postojeće stanje irališta:

 

Izgled novih igrala:

Skip to content