Odaberite
U DJEČJEM VRTIĆU „BAMBI“, PETRIJANEC ZAVRŠEN PRVI CIKLUS RADIONICA „RASTIMO ZAJEDNO“

Obitelj i vrtić su dva temeljna sustava u kojem se dijete rane i predškolske dobi razvija i raste, zadovoljava svoje osnovne potrebe, stječe prve spoznaje o sebi i svijetu oko sebe, uči o komunikaciji i odnosima, suživotu, zajedništvu, toleranciji, razvija svoje potencijale i stječe spoznaje i vještine prijeko potrebne za čitav život.

U DV „Bambi“, Petrijanec, u razdoblju od kraja siječnja do početka travnja 2024., održavao se besplatan grupni oblik podrške roditeljima kao Program radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ koji je bio namijenjen roditeljima najmlađe djece u dobi od godine dana do četiri godine života.

Program su provodile posebno educirane voditeljice osposobljene za provođenje programa u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno” Sanja Križanec, Danijela Oreški i Ivana Šipek.

U Program je bilo uključeno 14 roditelja.

Svrha Programa bila je omogućiti razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti, te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

Program se sastojao od 11 konceptualnih i tematski povezanih radionica.

Na 11 radionica roditelji i voditelji bili su partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji su s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjivali informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički učili i pružali međusobnu podršku koja se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

U utorak, 02.04.2024. održana je posljednja radionica prvog ciklusa podrške roditeljima u sklopu centra Rastimo zajedno pod nazivom „Završetak i novi početak“. U opuštenoj atmosferi nastojalo se privesti kraju druženje s roditeljima, ponavljalo se naučeno gradivo kroz razne igre, pisale su se međusobne poruke za kraj druženja, izmjenjivala stečena iskustva na radionici  i prepoznavao se osobni rast sebe kao roditelja.

Na završetku radionice roditelji  su dobili diplomu da su uspješno završili Program na što su oni bili jako ponosni.

Nakon završetka ciklusa radionica „Rastimo zajedno“, s roditeljima ćemo se nastaviti družiti u Klubu roditelja „Rastimo zajedno“.

Radi ovakve ugodne i kvalitetne suradnje, koja nam je u prvoj godini održavanja radionica ‘Rastimo zajedno’ dala dobar vjetar u leđa, svakako ćemo ih nastaviti održavati i za buduće generacije roditelja našeg vrtića.

Za jesen planiramo započeti i sa ciklusom radionica za očeve pod nazivom „Klub očeva“.

Skip to content