Odaberite
Općini Petrijanec 56 tisuća EUR-a iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekt LED rasvjete Nova Ves Petrijanečka – Zelendvor

Dana 28. ožujka 2024.g. godine potpisan je novi Ugovor o sufinanciranju komunalnih radova na području Općine Petrijanec.

Uz velike projekte na uređenju i izgradnji komunalne i cestovne infrastrukture kao i na javnim objektima, od vrtića do društvenih domova, u Općini Petrijanec nastavlja se i obnova javne rasvjete. Nakon uspješno provedene prve tri faze projekta uvođenja LED rasvjete u kojoj su naselja Majerje, Petrijanec, Strmec Podravski, Družbinec u potpunosti opremljena novom ekološki prihvatljivom LED rasvjetom uz sufinanciranje naravno spomenutog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije slijedi nam konačno zadnja faza projekta uvođenja nove rasvjete te će tako Općina Petrijanec u potpunosti biti modernizirana LED rasvjetom.

Tako je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije upućen zahtjev za sufinanciranje projekta “Smanjenje okolišnih i infrastrukturnih nejednakosti na području Općine Petrijanec ulaganje u igralište, rasvjetu i LED rasvjeta faza IV.”  vrijednog ukupno 117.352,25 EUR-a s PDV-om i stručnim nadzorom. Nakon što je projekt ocijenjen iznimno dobrim, načelnik Željko Posavec potpisao je Ugovor o sufinanciranju s ministrom Šimom Erlićem, a prema kojem će ga Ministarstvo sufinancirati s ukupno 56 tisuća EUR-a uz mogućnost povećanja iznosa sredstava a preostali dio sredstava osigurati će se iz proračuna.

– “Općina Petrijanec nastavlja s provođenjem projekata radi ostvarivanja dugoročnih ciljeva stvaranja modernog i ekološki prihvatljivog modela sustava javne rasvjete. Nova i modernizirana rasvjeta znači uštede u proračunu na potrošnji električne energije a u ovim vremenima energetske krize to nam je iznimno važno. Sredstva koja ostanu u proračunu moći će se iskoristiti za druge svrhe od školstva, daljnjih komunalnih ulaganja, pomaganja udrugama do daljnjeg uređenja naše Općine – pojasnio je načelnik Općine, SDP-ov Željko Posavec.

Ukupno će u Novoj Vesi Petrijanečkoj biti tako zamijenjeno 148 rasvjetnih tijela novom ekološkom LED rasvjetom te će svaki rasvjetni stup imati ekološki prihvatljiviju rasvjetu. U naselju Zelendvor tako će 23 stare svjetiljke biti zamijenjene sa 39 novih LED rasvjete pa će i u Zelendvoru svaki stup imati svoju svjetiljku što do sada nije bio slučaj.

Općina Petrijanec je sa tri prethodna projekta ugradila je 582 novih LED rasvjetnih tijela i ta je tri projekta sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Projekti koje smo odradili modernizacije LED rasvjete obuhvaćaju svaki rasvjetni stup za jedno LED rasvjetno tijelo. Nova rasvjeta ujedno je i bolja rasvjeta što znači da će na spomenutim prometnicama uskoro biti i bolja vidljivost. Bolja vidljivost znači i veću sigurnost posebice pješaka i biciklista u noćnim satima – dodao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Drugi dio projekta, prijavljen također u ovo sufinanciranje ulaganje u igralište vrijednosti je 36.104,00 EUR-a sa PDV-om i stručnim nadzorom.

Uručivanje ugovora o sufinanciranju:

 

Projekt LED rasvjete – Nova Ves Petrijanečka:

 

Projekt LED rasvjete – Zelendvor: 

Stare svjetiljke:

 

Skip to content