Odaberite
Održana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijanec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu 3. veljače održalo je 113. izvještajnu sjednicu Skupštine koju je  otvorio i vodio predsjednik društva Darjan Lukaček. Nakon izbora radnih tijela Skupštine tajnica Andrijana Kolarić podnijela je izvješće o radu društva dok je zapovjednik Valentino Jovan podnio izvješće zapovjednika iz kojeg valja istaknuti da su u protekloj godini bile 43 intervencije na što je ukupno utrošeno 153:23 sata rada vatrogasaca.

Nakon toga podnijeta su izvješća o financijsko-materijalnom poslovanju te Verifikacijskog povjerenstva kao i plan rada te financijski plan za 2024. godinu, a sva izvješća i planove članovi Skupštine prihvatili su jednoglasno.

 

Odlikovanja i zahvalnice

Kip vatrogasca za najoperativca 2023. primili su Kostanjevac Ivan i Bačan Antun

Zahvalnice – osobe koje su najviše pridonijele nabavci novog vozila:

Krfogec Tihomir, Čokor Stjepan, Posavec Željko, Lukaček Darjan

Zahvalnice za Društva koja su pomogla oko primopredaje vozila:

DVD Vinica, DVD Svibovec Podravski, PGD Desenci, DVD Nova Ves, DVD Majerje, DVD Strmec Podravski, DVD Družbinec, VZO Petrijanec

Zahvalnice sponzori – Fizičke osobe        

Zelenik Marija, Muraj Štefan, Horvat Janez ml., Kunčnik Majda, Horvat Branko, Pukšič Mitja, Habjanič Andrej

Zahvalnice sponzori pravne osobe

AS Lenček d.o.o., ELEKTRO TELEBAR d.o.o., GELPOL, Neno-montaža d.o.o., EL-IVA d.o.o., Drvar d.o.o.

Plakete generalni sponzori

Niskogradnja Huđek, PGD Desenci, JANAF d.d., DiV GP d.o.o., VZVZ, Fanon d.o.o., Calzedonia Group, Općina Petrijanec

 

Prisutnima se u ime Općine Petrijanec obratio načelnik Željko Posavec koji je zahvalio vatrogascima na njihovom radu i suradnji te istaknuo niz brojnih aktivnosti koje provodi DVD Petrijanec tijekom godine. Također je istaknuo da je po izvješću zapovjednika nabavka novog vozila potpuno opravdana te da će Općina izdvojiti još 30.000,00 EUR-a ove godine kako bi se što više smanjio kredit. Time će Općina sudjelovati s ukupno 110.000,00  EUR-a. Zahvalio je i svim sponzorima i donatorima koji su se odazvali te uvelike olakšali nabavku vozila. Osvrnuo se i na zamjenu vozila ostalim vatrogasnim društvima u Općini kao i obnovu domova.

Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek čestitala im je na zalaganju u protekloj godini, pohvalila rad s najmlađim članovima kao i s operativom koja je kroz javnu vježbu i 43 intervencije u protekloj godini pokazala veliku požrtvovnost i profesionalnost u obavljanju vatrogasnih zadaća. Također je komentirala nabavku novog vatrogasnog navalnog vozila koje je podiglo operativnu spremnost i sigurnost žitelja općine na jednu visoku razinu.

Dopredsjednik VZŽ Varaždinske Saša Lenček istaknuo je kako DVD Petrijanec mnogo doprinosi Petrijanečkoj zajednici kako na operativnom tako i na društvenom planu. Spomenuo je i pohvalio školovanja članova DVD-a koja se provode svake godine, no posebno je pohvalio rad s mladima. Mladi su ti koje će nastaviti njegovati dobrovoljno vatrogastvo u Petrijancu. Na kraju je pohvalio suradnju Općine, VZO-a, DVD-a te VZŽ Varaždinske posebno zbog nabavke novog vozila.

Pod točkom razno, Predsjednik društva još je jednom zahvalio svim članovima, gostima te posebno Općini koja uvijek tu kao potpora i pomoć. Također i svim fizičkim te pravnim osobama koji su na bilo koji način pomogli kod nabavke novog vozila

Na sjednici Skupštine, uz već navedene goste, bili su prisutni zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček, zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan, počasni predsjednik DVD-a Petrijanec Zvonko Mikac, počasni zapovjednik DVD-a Petrijanec Ivan Sambolec, predstavnici udruga iz općine Petrijanec, vatrogasci iz VZO Petrijanec, predstavnici DVD-a Zlatar Bistrica, DVD-a Maruševec, DVD-a Vidovec, DVD-a Gojanec, DVD-a Vinica, DVD-a Križovljan-Cestica, DVD-a Svibovec Podravski, DVD-a Vratno Gornje te društva iz susjedne Republike Slovenije: PGD Desenci,  PGD Sveta Trojica, PGD Biš, PGD Senešci i PGD Obrež.

 

 

Skip to content