Odaberite
Općini Petrijanec dodijeljena Povelja za uspješno provedenu Naj-akciju 2023.

Središnji koordinacijski odbor Programa „Gradovi i Općine – prijatelji djece“ na svečanom savjetovanju održanom dana 19. prosinca 2023. godine u Zagrebu, dodijelio je Općini Petrijanec Povelju za uspješno provedenu Naj-akciju 2023. pod nazivom “Za znanstveno i čudesno spremni”.

Ovim projektom/programom/akcijom djeci je omogućen razvoj svih svojih potencijala bez obzira na uvjete života. Djeca su  imala prilike uključivati se u najrazličitije oblike kreativnih, stvaralačkih i edukativnih programa.

U sklopu godišnjeg STEM projekta : ” Za znanstveno i čudesno spremni”, obilježio se “Tjedan svemira”. Učenici su na satovima prirode, geografije i matematike učili o svemiru, igrali kvizove i izrađivali radove na temu svemir. Posebno su se istaknuli šesti razredi pa je napravljena izvanredna prigodna izložba radova u holu škole. Na dodatnoj nastavi iz geografije učenici su istraživali knjige, filmove i serije sa svemirskom tematikom. Učenicima se ipak najviše svidjela igra: “Šetnja svemirom” koju su igrali na satovima razrednika, a zadatak je bio pomoću QR kodova naći odgovore na pitanja i zaslužiti slatku nagradu.

Na svečanosti dodjele sudjelovale su učenice Osnovne škole Ppetrijanec, Jana Šipek i Lana Potočnjak.

 

Skip to content