Odaberite
Sveti Nikola darivao djecu u Općini Petrijanec a učenici OŠ Petrijanec svečanom Adventskom priredbom oduševili su mnogobrojne posjetitelje

Svečanom Adventskom priredbom obilježili smo blagdan Sv. Nikole u Osnovnoj školi Petrijanec. Pjesmom, plesom, igrokazom i dječjim veseljem probudili smo Svetog Nikolu i dozvali ga, a on nas je obradovao baš kako mu dolikuje – poklonima. Pred mnogobrojnom publikom svoje su točke predstavili učenici od prvog do osmog razreda – recitatori, pjevači, glumci, dramci… a koliko je bilo veselo, razigrano i u duhu iščekivanja božićnog čuda, pogledajte u fotogaleriji.

Program su vodili učenici Ante Kovačić i Dominik Bogdan, a pratile su ih vesele životinjice iz božićnog sela, polaznici dramske družine koju je pripremila učiteljica Željka Rabuzin, koordinatorica programa. Školski zbor s voditeljicom učiteljicom Melitom Bešvir prigodnim pjesmama približio nam je duh Božića, a najmlađe izvođače pripremale su učiteljica Barbara Borak, Grozdana Bilić-Erić, Mateja Krsnik, Bernarda Skok, Tihana Sokolić, Monika Šipek, Anja Kremenić, Marija Majhen i Branka Gradečak. Na štandovima su učenici sa svojim učiteljicama voditeljicama izlagali i prodavali rukotvorine i proizvode nastale u sekcijama školske zadruge. Ravnateljica Valerija Paljak i načelnik Željko Posavec zahvalili su svima koji su se angažirali u programu priredbe, a šećer na kraju bio je podjela darova najmlađim mještanima u organizaciji Općine.

Općina Petrijanec sinoć je tako povodom blagdana sv. Nikole organizirala podjelu 700 darova u sportskoj dvorani OŠ Petrijanec, Dječjem vrtiću “Bambi” Petrijanec i područnim školama uz prigodnu već spomenutu predstavu osnovnoškolaca, a darove je osigurala Općina iz proračuna.

Nakon predstave školaraca umornog sv. Nikolu probudile su dobre vile kako bi on podijelio darove djeci.

– Ove smo godine osigurali sredstva za oko 700 darova koje smo podijelili djeci, a svake godine imamo i sve više učenika koje stipendiramo i to nas veseli. Vrijeme adventa je vrijeme optimizma i vjere. Vjerujem da za lokalnu zajednicu optimizam su upravo brojna djeca u našem dječjem vrtiću i osnovnoj školi, a nit vodilja vjere neka nam bude mašta i domišljatost upravo ovih učenika naše škole u izvedbi ove predstave. Zahvaljujem svim učiteljicama koje su marljivo radile na programu ove predstave i svim mještanima na velikom odazivu na ovu predstavu – poručio je načelnik Željko Posavec zaželjevši svim mještanima općine sretne blagdane pune mira i nade te puno uspjeha i zdravlja u novoj godini.

 

Skip to content