Odaberite
Poziv na paljenje adventskih svijeća na Trgu Svetog Petra i Pavla u Petrijancu

Advent je pred vratima, vrijeme pokore, zajedništva i radosnog iščekivanja dolaska malenoga Isusa. Adventski vijenac simbol je nade i radosnog iščekivanja. U Došašću ga nalazimo u crkvama, obiteljskim kućama, javnim ustanovama, trgovima i mjestima sastajanja ljudi. Prema tradiciji svijeće simboliziraju nadu, ljubav , radost i mir.

Kulturno umjetničko društvo Općine Petrijanec i ove godine organizira paljenje adventskih svijeća te poziva drage sumještane da se pridruže u obilježavanju ove kršćanske tradicije.

Paljenje prve adventske svijeće održat će se u subotu, 2. studenog s početkom u 18:00 sati uz prigodni program kojeg će izvesti Folklorna sekcija KUD-a Petrijanec zajedno sa dragim gostima- Dječjom folklornom sekcijom DV Bambi . Želja nam je da ljudi na trenutak zastanu i u vijencu kao simboličnu znaku otkriju duhovnu snagu kojom se iz mraka ulazi u svjetlo.

Svake naredne subote palit će se po jedna adventska svijeća. Uz molitvu našeg velečasnog Ivana Sakača, paljenje će popratiti Dramska sekcija „Ka te briga mi“ KUD-a Petrijanec sa prigodnim programom 9.12., Zbor Udruge umirovljenika 16.12. te Crkveni zbor Župe Petrijanec 23.12. i to prigodnim pjesmama.

Pozivamo Vas da se odazovete na paljenje adventskih svijeća, kako bi uz pjesmu i molitvu simbolično u duhu zajedništva, zakoračili u najljepše doba godine.

Skip to content