Odaberite
Dodijeljene stipendije učenicima i studentima Općine Petrijanec

Općina Petrijanec završila je  postupak dodjele studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024., a svečano potpisivanje ugovora održano je u nedjelju, 26.studenog 2023.godine u prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju bili su prisutni načelnik Željko Posavec i pročelnica Ankica Košić.

-“Općina Petrijanec vodi brigu o svim generacijama, kroz sufinanciranje vrtića, osnovnoškolsko obrazovanje, stipendiranje srednjoškolaca i studenata. Iz godine u godinu imamo sve veći broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za svoj trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija!” – rekao je načelnik Posavec

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2023./2024. Općina Petrijanec dodijelila je 81 stipendija za što su u proračunu osigurana sredstava a prijedlogom novog proračuna biti će osigurana i u idućoj godini. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvario je 32 učenik i 49 studenata.

-“Ove smo godine odlučili povećati iznos stipendija u prosjeku za 20-ak posto jer toliko je zadnjih godina upravo rastao i trošak studiranja prema istraživanjima. Svjesni smo koliko su narasli troškovi života i želimo maksimalno olakšati roditeljima i biti im podrška. Današnji stipendisti jedino trebaju učiti i redovito upisivati razrede odnosno semestre i stipendija im je osigurana.”    – dodao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Učeničke stipendije iznose 35,00 EUR mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, dobivati će 45,00 EUR mjesečno, studenti na području Međimurske županije 55,00 EUR, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 85,00 EUR.

 

 

Skip to content