Odaberite
U Ulici Đure Basaričeka u Majerju obnovit će se i proširit kolnik te izgraditi nogostup

Općina Petrijanec je ishodila 27. siječnja 2023. godine građevinsku dozvolu za rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC 1-028: Ulica Đure Basaričeka, dok je pravomoćna postala 14. veljače 2023. godine.

Planirani zahvat se izvodi na postojećim k.č.br.40 i 234/2, k.o Majerje. Ukupna duljina planiranog zahvata iznosi 369 m. Zahvat počinje s južne strane na spoju sa državnom cestom D2, a završava na sjeveru kod spoja na Radničku ulicu.

Promet predmetnom Ulicom Đure Basaričeka trenutno se odvija po kolniku prosječne širine 4,0 m sa uređenim i neuređenim, odnosno zapuštenim bankinama, sa vidljivim pukotinama i udubinama u asfaltu. Kao takvi, kolnik je neadekvatan za sigurno i kvalitetno odvijanje prometa. Nogostupa nema, pa se promet pješaka odvija po kolniku ili neuređenoj bankini, što predstavlja opasnost za sve sudionike u prometu. Koridor ceste je min 12 m širine, a s obje strane kolnika na dionici ulice od spoja sa D2 pa u smjeru sjevera, je omeđen ogradama i postojećim stambenim i gospodarskim objektima.

Ukupna duljina planiranog zahvata iznosi 369 m, sa proširenjem kolnika na širinu 5,50 m i izgradnjom nogostupa, širine 1,50 m, što ukupno sa bankinom iznosi 7,5 m širine.

S obzirom na postojeće stanje kolnika i na potrebe proširenja kompletne ceste predviđa se potpuno uklanjanje asfalta, sanacija postojećeg tampona i izvedba novog u sektoru proširenja i nogostupa.

Predviđena je djelomična korekcija osi ceste.

Za odvodnju oborinske vode na predmetnoj cesti planira se izvedba slivnika, revizionih okana i oborinske kanalizacije, sa ispustom prikupljene vode u okolni teren preko upojnih bunara, a koji se planiraju izvesti na predmetnim parcelama.

 

-“U travnju 2019.e godine rekonstruirana i obnovljena Radnička ulica koja se nadovezuje na Ulicu Đure Basaričeka a za projekt „Radnička ulica u Majerju – rekonstrukcija ceste“ odobreno je 315.000,00 kn za projekt  od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Realizacija je to bila projekta prema zahtjevu za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini. Ukupna vrijednost rekonstrukcije Radničke ulice radova iznosila je 2.562.284,49 kuna. Iduće ćemo godine prijaviti rekonstrukciju ulice Đure Basaričeka na sufinanciranje resornih Ministarstva i krenuti u realizaciju rekonstrukcije još jedne ulice”. – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Postojeće stanje:

 

 

 

 

Skip to content