Odaberite
U tijeku radovi na kapeli Sv. Katarine u Novoj Ves Petrijanečkoj

U tijeku su radovi na obnovi kapele Svete Katarine u Novoj Vesi Petrijanečkoj, boje se zidovi i pročelje, a kapela je posljednji put obnavljana 2017. godine, kada je Općina donirala oko 8.000,00 eura na unutrašnje uređenje – žbukanje i opločivanje kapele Bračkim sivcom.

„Kapela Svete Katarine i ove godine doživljava obnovu. Financiranje je podijeljeno na tri dijela, Općina Petrijanec sa 10.000,00 eura, Varaždinska biskupija i Župa Petrijanec, sve zajedno vrijednosti oko 22.00,00 eura, a uključuju bojanje cokle odnosno pranje fasade i nekoliko pomoćnih poslova. Cilj nam je da i ovaj sakralni objekt obnovimo i da on zasja u bijeloj boji kakvoj i treba biti cijelo vrijeme. Radovi bi trebali završiti korz mjesec dana, a nakon toga proštenje kada će kapela zasjati u punom sjaju“ – kazao je načelnik Posavec

Prema legendi anđeli su tijelo sv. Katarine prenijeli na Sinaj i ondje ga pokopali. U blizini toga mjesta kasnije je podignut samostan sv. Katarine koji postoji još i danas, a Katarinini ostaci prenijeti su u samostansku crkvu, a spomendan se slavi 25. studenog do kada će biti u cijelosti uređena kapela.

Skip to content