Odaberite
Obilježena 32. obljetnica postrojavanja prve naoružane postrojbe 104. brigade ZNG Varaždin

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa i spomen ploče, kao i prigodnim druženjem u Zeledvoru, u nedjelju, 10. rujna 2023. godine obilježena je 32. obljetnica postrojavanja prve naoružane postrojbe 104. brigade ZNG Varaždin.

Svečanost je održana u organizaciji Općine Petrijanec i suorganizaciji Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Vararaždin. Proslavi su nazočili načelnik Općine Bednja Damir Poljak kao izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine, predsjednici i članovi Kriznog stožera tadašnje općine Varaždin i Čakovec, kao i izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Varaždinske županije.

U svojim prigodnim govorima, Damir Poljak i Željko Posavec, između ostalog, zahvalili su se članovima Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin, kao i članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata što svojim odazivom doprinose očuvanju uspomene na žrtvu te svojim djelovanjem u miru promiču vrijednosti i dignitet Domovinskog rata.

 

Skip to content