Odaberite
Početak nove školske godine u općini Petrijanec: upisano 64 prvašića u OŠ Petrijanec, PŠ Nova Ves Petrijanečka i PŠ Strmec Podravski

Ono što se činilo daleko, opasno se približilo. Završavaju ljetni praznici i učenici se pripremaju za novi početak školske godine koja počinje danas.

Prvi dan protekao je u svečanom raspoloženju, posebno za prvašiće, njih 64 ( 24 prvašića PŠ Strmec Podravski, 9 PŠ Nova Ves i OŠ Petrijanec 31) koji su dočekani već tradicionalno priredbom dobrodošlice. Na priredbi se obratila ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak, a dočekao ih je i načelnik Željko Posavec.

” Dragi roditelji, drage učiteljice i prvašići drago mi je da Vas mogu pozdraviti na početku školske godine, jer evo ove školske godine nisam razrednik u svojoj školi pa želim prije svega djeci uputiti riječi hrabrosti za njihove nove školske dane a roditeljima prije svega riječi sigurnosti jer vjerujem da su jučer ili će danas pustiti koju suzu radosnicu ali isto tako vjerujem da će njihova djeca biti u sigurnim rukama. Dragi roditelji među svom tom djecom sigurno postoji neki umjetnik koji neće baš najbolje znati matematiku, sigurno postoji i neki sportaš kojemu će fizička spremnost biti važnija od fizike, sigurno postoji neki glazbenik čije ocjene iz kemije i neće biti najbolje. Ako vaše dijete i nema najbolje ocjene nemojte mu oduzeti sigurnost i ponos. Recite vašem djetetu da je to samo ispit i vjerujte ocjena je samo broj. Vaša djeca mogu danas biti uspješna i sretna upisivati zaista razna zanimanja i ono što ih veseli. Nisu ni svi doktori ili inženjeri jedini sretni ljudi na svijetu. Općina će vam uvijek biti prijatelj i podrška u školovanju pa smo tako i ove godine osigurali bilježnice i pribor za svu djecu iz naše škole, financiramo većinski i produženi boravak, ulažemo u učionicu na otvorenom… Još jednom volite svoje dijete, učite ga sretnim, budite ponosni na njega i pustite da u školi bude on učenik a kod kuće u obitelji vaše dijete. Hvala i puno uspjeha!” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Za sve učenike, njih ukupno 472,  Općina je osigurala bilježnice, pisanke i kajdanke, likovne mape, geometrijski pribor ( dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar), olovke i gumice.

Nastavlja se i sa produženim boravkom koji se održava od 2017. godine. Programom produženog boravka učenicima se omogućava redovito pisanje domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje gradiva u toku nastavnog dana od 11:30 sati do 16:30 sati. Kroz rad produženog boravka povezuje se rad, igra i učenje čime se omogućava djetetu život ispunjen različitim  sadržajima koji će povoljno utjecati na razvoj njegove/njezine cjelokupne osobnosti te individualnih i jedinstvenih potencijala, omogućiti razvoj djeteta kao socijalnog bića – tijekom cjelodnevnog boravka u školi, tj. razrednom odjelu, uz stalnu prisutnost socijalne interakcije što omogućuje razvoj i unapređenje socijalnih vještina djeteta; pripremiti dijete za daljnje obrazovanje i cjeloživotno učenje.

 

Skip to content